ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Conditii deosebite de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

Am 16 angajati care lucreaza 8h/zi la calculator. Am realizat controlul medical anual obligatoriu pentru salariati dar nu si controlul oftalmologic. Intamplator, am gasit H.G. nr. 1136/2006. Ce obligatii am din perspectiva acestei hotarari?
Si ce inseamna riscuri generate de campuri electromagnetice? Trebuie sa le asigur angajatilor sisteme de protectie speciale pentru ochi? Poate fi considerat ca lucreaza in conditii deosebite de munca?

Va multumesc!

Bogdan Marin
 User  Bogdan Marin
a intrebat la 31 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 01 Apr. 2013
Salariatii care lucreaza la calculator nu au legatura cu lucrul in conditiile unui camp electromagnetic. Un astfel de camp este prezent in cazul celor care lucreaza in domeniul telefoniei mobile de ex., direct pe antena, fiind expusi radiatiilor. Este prezent si in domeniul radiologiei. Pratic este vorba de acele dispozitive sau aparate care genereaza radiatii si pot exista riscuri de accidentare sau imbolnavire grava in cazul celor care isi desfasoara activiatea in acest tip de medii. HG mentionata va explica si ce inseamna camp electromagnetic, iar la o cautare pe internet veti gasi si definitia din perspectiva electrodinamicii.

Pentru salariatii care lucreaza in cea mai mare parte a timpului la calculator ar trebui sa asigurati un control oftalmologic perioadic. Nu trebuie sa le furnizati dvs o protectie, cel mult puteti folosi ecrane speciale de protectie sau motioare cu protectie incorporata (marea majoritate a moitoarelor LCD sunt dotate cu o astfel de protectie). Insa necesitatea de a purta ochelari la calculator este recomandata numai de medicul oftalmolog, in baza unui control.


Alte intrebari despre Sanatate si Securitate in Munca

TOP RASPUNSURI 2024