ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Protectia muncii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

Lucrez la Petrotel-Lukoil, rafinaria este oprita pentru revizie planificata si vreau sa va semnalez urmatoarea problema:

Printr-un ordin emis de directorul general, toti salariatii si tertii care activeaza pe teritoriul rafinariei sunt obligati sa poarte in permanenta ochelari de protectie.

Problema care apare este urmatoarea: ochelarii sunt cu lentile de plastic, de o calitate indoielnica, fara proprietati antireflexie, se aburesc si se zgarie foarte usor, facand imposibila purtarea lor pe toata durata zilei de munca.

Ce se poate face in aceasta situatie? Multi dintre colegii mei si nu numai acuza deja probleme de vedere, dureri de cap, ameteli.

Inspectorii de protectia muncii nu mai prididesc sa faca poze celor care nu poarta respectivii ochelari si sa dea amenzi.

Care credeti ca este solutia?


Gheorghe Viorel Iliescu
 User  Gheorghe Viorel Iliescu
a intrebat la 14 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

7 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Marius Szatler
 User Marius Szatler
a raspuns userului Ioana Popa la 27 Iun. 2013
As avea si eu o intrebare legata de acesti ochelari de protectie. E normal sa ii pot 8 ore pe zi, cu toate ca munca mea se desfasoara exclusiv in fata calculatorului si cel mai apropiat proces tehnologic se desfasoara la cel putin 10 metri de locul in care se afla biroul meu. Intreb asta deoarece de cand ii port am inceput sa am dureri de cap, ochi si ma simt mai tot timpul obosit.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Florina Boianschi
 User Florina Boianschi
a raspuns userului Ioana Popa la 15 Mar. 2013
Acei ochelari fac parte din masurile de securitate pentru riscurile la locul de munca ca echipament de protectie .Legislatia spune ca echipamentul individual de protectie se acorda si se poarta cand riscurile de la locul de munca nu pot fi evitate.Daca activitatea se desfasoara permanent intrun post cand riscul este prezent trebuie purtati,iar daca ochelarii nu mai prezinta calitatile necesare scopului destinat trebuie inlocuiti(prevedere tot din lege).Este important de stiut pentru ce pericol sunt dati ochelerii de protectie:proiectare praf,particule,span,stropi de lichide chimice,etc, din activitate proprie sau din vecinatate ,ori flacara de sudura in vecinatate.Este posibil ca la lucrarile de revizie intrun spatiu in care lucreaza impreuna mai multi lucratori cu sarcini diferite, masura purtarii ochelerilor de protectie sa fie necesara pentru toti si pe tot parcursul zilei de lucru.Repet atata timp cat lucratorul se afla sub incidenta factorului de risc trebuie purtati,dar nu in timpul pauzei de masa sau necesitati fiziologice cand lucratorul nu se mai afla la postul de lucru.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Gheorghe Viorel Iliescu la 14 Mar. 2013
Nu am spus asta, ci faptul ca nu medicul oftalmolog decide daca sunt buni sau nu ochelarii. De aceea v-am si recomandat sa luati legatura cu directia SSM a ITM, pentru ca fiind vorba de medicina muncii, ei pot controla conditiile de lucru si echipamentul. Daca recititi raspunsul anterior, veti vedea ca nu am exclus implicarea medicala. Insa acolo apare o problema: acele amenzi date pentru nepurtarea echipamentului si pentru ca echipamentul este necorespunzator. Nu este efectuat controlul de cine trebuie.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Gheorghe Viorel Iliescu
 User Gheorghe Viorel Iliescu
a raspuns userului Ioana Popa la 14 Mar. 2013
Dvs.a-ti putea sa stati 12 ore / zi cu asemenea ochelari?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [1]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 14 Mar. 2013
Sunt ochelari de protectie, nu au nicio legatura cu recomandarea medicala. Nu au dioptrii deci nu are nici rost implicarea medicului, este echipament de protectie.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 14 Mar. 2013
Fara o recomandare medicala nu se pot folosi acei ochelari de care vorbiti
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 14 Mar. 2013
Ar trebui facuta o verificare a acelor ochelari si luate declaratii din partea angajatilor privind starea lor de sanatate si rezultatele ivite in urma purtarii unui echipament neadecvat. Faceti o sesizare la directia SSM a Inspectoratului de munca, iar in situatia extrema in care nu se rezolva puteti cere daune in instanta, dar bine ar fi sa existe o dovada emisa de medic privind aceste probleme de sanatate acuzate de salariati.

Alte intrebari despre Sanatate si Securitate in Munca

Expertii nostri
violeta Georgescu
Marius Ion Ioana Popa Gratiela Petrescu Viviana Serni G Stancu alexei delimart
TOP RASPUNSURI 2024