ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Retragere aviz ITM referitor cercetare accident de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu aceasta problema legata de un accident de munca:
In cursul anului trecut un salariat al societatii noastre a suferit un accident de munca, care a fost cercetat de catre noi, iar in urma cercetarilor, raportat la fisa postului acestuia si ROI, am stabilit ca a fost si vina acestui salariat, care nu a respectat normele de siguranta (era vorba despre un utilaj de taiat lemne). Inaintand acest dosar catre ITM, acestia l-au analizat, si au avizat dosarul nostru. Ulterior, angajatul a facut o cerere catre ITM, probabil prin care a cerut reanalizarea acestui dosar, si a anexat o fisa a postului a sa. ITM analizand cererea acestuia ne-a trimis o adresa, prin care ne comunica retragerea avizului dat, motivata de faptul ca, revazand documentele din dosarul nostru cauza retinuta de noi trebuie reanalizata, salariatul neputandu-se face raspunzator de producerea evenimentului. Se concluzioneaza astfel ca cercetarea trebuie refacuta prin completarea dosarului de cercetare si intocmirea unui nou proces verbal de cercetare care il va inlocui pe cel existent.
Intrebarea mea este:
- ce efecte juridice produce acesta adresa de la ITM? Anuleaza efectiv avizul dat anterior?
- privitor la solicitarea ITM, ce trebuie sa faca societatea acum? Care sunt pasii efectiv de urmat?
- urmare a avizului dat initial de ITM, desigur ca am emis documente si decizii interne, deci acela deja a produs consecinte...ne putem feri cumva de anularea acestora? Sau pentru ca avizul initial a fost anulat se va anula toata procedura?

Din punctul nostru de vedere am reanaliza si am da o solutie, recunoscand fapte care nu s-au intamplat din punctul nostru de vedere, doar pentru ca suntem obligati raportat la plangerea facuta de catre persoana accidentata, nemultumita de solutia initiala data de ITM.

Ce sa facem? Va multumesc frumos!

Mariana Popa
 User  Mariana Popa
a intrebat la 05 Mai. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

Alte intrebari despre Sanatate si Securitate in Munca

TOP RASPUNSURI 2024