ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

trebuie sa lucrez tura de noapte desi am sarcoidoza pulmonara in remisie ?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua ,
In anul 2008 dupa multe investigatii si o operatie la plamani am fost diagnosticata cu sarcoidoza pulmonara gradul III. Am urmat un tratament cu prednison incepand cu 40 mg /zi apoi in scadere timp de 1 an si 6 luni. Dupa acest tratament am descoperit si alte boli,hipotiroidie,adenom hipofizar. Spirometria este in limite normale 70 % .Mereu am grija sa nu fac efort si sa nu ma suprasolicit .Serviciul a fost de 8 ore ,lucrez intr-o farmacie .Acum se va face o schimbare si va trebui sa lucram inclusiv in ture de 12 ore ,de zi si de noapte . Bolile mele nu sunt de ajuns pentru a nu lucra in tura de noapte ? Mi s-a spus ca sarcoidoza pulmonara nu intra in categoria bolilor din cauza carora nu pot lucra noaptea . Eu stiu ca daca ma voi suprasolicita nu va fi bine si in nici un caz nu-mi doresc o reactivare a bolii care va duce la concedii medicale si chinul meu .
sanatatea nu e matematica ,eu am un cumul de boli legate de cea principala ,cred ca nici hipofizei nu i-ar placea sa nu dorm noaptea ,chiar si programul de 12 ore de zi mi se pare solicitant.Va rog mult sa ma ajutati .Va multumesc


Deroll Anna
 User  Deroll Anna
a intrebat la 10 Oct. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Oct. 2014
Inainte de a intra in tura de noapte ar trebui sa treceti printr-un examen medical efectuat de medicul de medicina muncii asa cum prevede Codul muncii republicat. Este obligatorie aceasta etata. La control veniti si cu dovada privind diagnosticele mentionate si recomandarile medicale eliberate de specialist, daca aveti. Daca in urma examenului rezulta ca sunteti apta pentru munca de noapte atunci va trebui sa respectati programul unitatii. Iar in cazul in care medicul decide ca nu sunteti apta medical pentru fuctia respectiva se poate recurge inclusiv la incetarea contractului in baza art. 61 c), cu preaviz minim de 20 de zile lucratoare.

Art. 127
(1) Salariatii care urmeaza sa desfasoare munca de noapte in conditiile art. 125 alin. (2) sunt supusi unui examen medical gratuit inainte de inceperea activitatii si, dupa aceea, periodic.
(2) Conditiile de efectuare a examenului medical si periodicitatea acestuia se stabilesc prin regulament aprobat prin ordin comun al ministrului muncii, familiei si protectiei sociale si al ministrului sanatatii.
(3) Salariatii care desfasoara munca de noapte si au probleme de sanatate recunoscute ca avand legatura cu aceasta vor fi trecuti la o munca de zi pentru care sunt apti.

Art. 61
Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului in urmatoarele situatii:
.......
c) in cazul in care, prin decizie a organelor competente de expertiza medicala, se constata inaptitudinea fizica si/sau psihica a salariatului, fapt ce nu permite acestuia sa isi indeplineasca atributiile corespunzatoare locului de munca ocupat;

Art. 75
(1) Persoanele concediate in temeiul art. 61 lit. c) si d), al art. 65 si 66 beneficiaza de dreptul la un preaviz ce nu poate fi mai mic de 20 de zile lucratoare.

Alte intrebari despre Sanatate si Securitate in Munca

TOP RASPUNSURI 2024