ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

am dreptul la somaj dupa postnatal?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


am luat timp de doi ani indemnizatie pt. primul copil pentru ca am terminat facultatea.Cand a implinit fetita 2 ani pe data de 20 iulie; m-am angajat timpul care imi lipsea pentru a beneficia de indemnizatie pentru al doilea copil care s-a nascut pe 2 august in acelasi an.Intrebarea mea este daca pot beneficia de somaj dupa ce se termina perioada aceasta de doi ani de indemnizatie?

Schipor Ana
 User  Schipor Ana
a intrebat la 24 Feb. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 25 Feb. 2015
Aveti dreptul la somaj, deoarece concediul de crestere copil reprezinta stagiu de cotizare pentru somaj conform OUG 111.2010,Art.22:

(1) Perioada in care o persoana beneficiaza de drepturile prevazute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 alin. (1), art. 6, art. 9 alin. (5) si (6) si art. 10 constituie perioada asimilata stagiului de cotizare in vederea stabilirii drepturilor de pensie in sistemul public si a drepturilor stabilite de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca,cumodificarile si completarile ulterioare.

Pentru a beneficia de somaj trebuie sa inceteze contractul de munca din motive neimputabile dumneavoastra si daca indepliniti conditia stagiului minim de cotizare de 12 luni.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024