ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Acte obligatorii dosar ANOFM - Cui ma adresez?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.
Am fost astazi la ANOFM in cautarea unei solutii pentru a-mi putea depune dosarul pentru indemnizatia de somaj..Mi s-a dat o lista cu toate actele necesare, unele dintre acestea neavand cui sa le solicit.
Am incheiat la 1 mai CIC, dupa 2 ani. Am intrat in CIC de la o firma la care nu am 1 an vechime inainte de acesta. " Mergem in urma" a spus doamna de acolo, insa firma la care am lucrat inainte este in Faliment si am fost indrumata catre lichidatorul judiciar desi am explicat ca firma este in Dizolvare( radiere)(În baza art 131 din Legea 85/2006 privind procedura insolvenţei dispune închiderea procedurii falimentului debitoarei SC * SRL. Dispune radierea debitoarei din Registrul Comerţului.). Am contactat lichidatorul care mi-a explicat aceleasi lucruri, ca nu mai este in masura sa elibereze niciun act ... Am revenit la ANOFM telefonic, iar de acolo am fost trimisa tot catre lichidator, ei nemaintalnind un astfel de caz. Ideea este ca eu nu am de la aceasta firma( in faliment- radiere) decizie de incetare, nici nu mi s-a eliberat CM ( obligatorie si ea pt somaj), aceasta fiind "blocata" la ITM.
Voi merge la ITM pt CM, pot face rost de toate celelalte acte...insa:

Intrebarea mea este: Cum pot face dovada ca am vechime in munca 1 an inainte CIC in situatia data ( alta decat adeverinta de la stagiul de cotizare- care mi s-a explicat ca nu este valabila deoarece nu rezulta din aceasta ca eu am vechime, ci doar ca mi s-au platit datoriile catre stat)? Unde trebuie sa ma adresez?

Va multumesc anticipat.

Adaugata in: Somaj
Iuliana R
 User  Iuliana R
a intrebat la 06 Mai. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 07 Mai. 2014
Cei de la AJOFM cu siguranta v-au cerut si dovada incetarii raportului de munca, in mod cert. Iar in Revisal trebuie sa apara ca incetat raportul dvs de munca, lucru care inteleg ca nu s-a intamplat.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Mai. 2014
Cartea de munca nu mai exista din 2011 deci nu are cum sa va fie ceruta la somaj, decat daca aveti vechime acumulata anterior datei de 1 ianuarie 2011, altfel nu este necesara.

Cat timp contractul de munca actual nu a fost incetat, nu aveti cum sa intrati in somaj, figurati in continuare ca salariat al firmei.

Dovada vechimii in munca se face cu adeverinta de vechime eliberata de angajator, poate face si lichidatorul acest lucru. Daca totusi angajatorul refuza sa va elibereze un astfel de document mergeti la ITM si cereti eliberarea de catre ei a unui certificat sau adeverinta, in baza inscrisurilor din Revisal ce figureaza in evidenta lor. Documentul se elibereaza contracost.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024