ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

adeverinta medicina muncii cu incapacitate temporara de munca pot lua somaj


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In urma cu doua saptamani am avut o discutie la firma unde lucrez pe baza unei probleme medicale ca tusesc mai exact. in urma discutilor mi am solicitat somajul nu mai suportam stresul si zilnic ma certau. atuncii mi au promis ca o sa mi acorde somajul. dar in urma cu doua zile m au sunat ca nu mi poate acorda somaj doar daca aduc o adeverinta de la medicina muncii cu incapacitate temporara de munca pe termen limitat. dar pentru aceasta problema i am dus acte si le am dovedit ca nueste contagios sau ceva grav. ce pot face??? aceasta adeverinta ma afecteza la urmatoarea angajare.

Adaugata in: Somaj Somaj
Ionescu Mihaela
 User  Ionescu Mihaela
a intrebat la 29 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 29 Apr. 2014
Nu are cu ce sa va afecteze adeverinta medicala la urmatoarea angajare.

Somajul nu se poate acorda la cererea salariatului, ca sa intrati in somaj este necesar ca raportul de munca sa inceteze exclusiv la initiativa angajatorului sau de drept, din motive neimputabile dvs. In cazul de fata ar trebui sa intervina o concediere, fie pe motive medicale, fie pentru desfiintarea postului, ambele cu preavizul minim legal, sau eventual pentru necorespundere profesionala. Dar pentru cea din urma aveti nevoie de evaluare profesionala prealabila ca sa poata fi dispusa, altfel nu este legala.

Concediul pentru incapactitate temporara de munca insa nu poate duce la o concediere si nici medicul de medicina muncii nu este in masura sa elibereze un astfel de certificat. El poate cel mult constata inaptitudinea medicala a salariatului dar nu sa acorde concediu medical pentru incapacitate temporara.

Daca intre timp va gasiti un alt loc de munca puteti sa inaintati demisia sau cererea de incetare cu acordul partilor, depinde cum optati, daca nu mai doriti sa continuati raportul de munca existent. Iar daca vi se incalca drepturile legale oricand puteti sesiza ITM sau merge chiar in instanta de judecata.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024