ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

ajutor de somaj studenti medicina


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

As dori sa stiu daca absolventii din acest an ai facultatilor de medicina pot beneficia de ajutor de somaj si daca da, cum anume trebuie procedat. Am mai citit opinii conform carora ar depinde si de judet (desi legea ar trebui aplicata la fel peste tot)... Pe mine ma intereseaza pentru judetul Iasi.

In vara s-a vehiculat cum ca potrivit unei noi legi, absolventii facultatilor de medicina, dentara si farmacie nu mai au acest drept. Citind legea 250/2013, Articolul 1: "22. La articolul 42, dupa alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu urmatorul cuprins:
"(3) Nu beneficiaza de indemnizatie de somaj absolventii licentiati ai facultatilor de medicina, medicina dentara si farmacie care, la data solicitarii dreptului, au promovat concursul national de rezidentiat pe locuri sau pe posturi, in conditiile legii.", precum si " 42. Dupa articolul 75 se introduce un nou articol, articolul 75^1, cu urmatorul cuprins:
"Art.75^1 (4) Nu beneficiaza de primele de mobilitate: d) absolventii licentiati ai facultatilor de medicina, medicina dentara si farmacie care, la data solicitarii dreptului, au promovat concursul national de rezidentiat pe locuri sau pe posturi in conditiile legii;" eu inteleg ca inca putem beneficia, dar doar daca ne solicitam acest drept inainte de a sustine examenul de rezidentiat. Si inca o intrebare, daca avem dreptul la ajutor de somaj, acesta pe cat timp si cand ar trebui sa ne fie furnizat?

Va rog frumos sa ne ajutati cu aceste informatii si va multumim anticipat!

Andreea Pantea
 User  Andreea Pantea
a intrebat la 26 Sep. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 27 Sep. 2013
Legea mentionata este in vigoare, si sunt valabile acele articole.

Puteti beneficia de indemnizatie de somaj, in calitate de absovent, in conditiile in care faceti dovada ca in decurs de 60 de zile de la absolvire nu ati reusit sa va incadrati in munca potrivit pregatirii si nici nu ati fost admis in urma sustinerii examenului de rezidentiat. Acest lucru inseamna ca in cele 60 de zile trebuie sa fiti inscrisa la Agenita de somaj iar cererea o veti putea depune numai dupa scurgerea acestui termen.

Ajutorul de somaj, in cazul absolventilor, se acorda pe o perioada de maxim 6 luni iar valoarea lui este de 50% din Indicatorul social de referinta, adica 250 lei.


Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024