ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Am dreptul la indemnizatia de somaj?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara! Situatia mea este urmatoarea: din septembrie 2009 sunt angajata pe perioada nedeterminata la o firma, program 8 ore. Incepand cu decembrie 2010 am intrat in concediu de crestere copil pana in aprilie 2013 (copilul a avut probleme si am putut prelungi concediul), in mai si iunie 2013 am fost in concediu fara plata, iar in iulie 2013 am revenit la munca unde mi-am depus concediu medical (fiind insarcinata cu cel de al doilea copil) pentru iulie si august 2014. Intre 2 septembrie 2013 si 5 ianuarie 2014 am fost in concediu de sarcina si lauzie. Incepand cu 6 ianuarie 2014 pana pe 12 martie 2014 am fost in diverse concedii medicale ( nu mi-am putut depune dosarul pentru concediul de crestere copil). Acum, in martie 2014, voi intrerupe raporturile de munca cu aceasta firma, postul meu se restructureaza. Am dreptul la indemnizatia de somaj?

Multumesc!

Ana Panait
 User  Ana Panait
a intrebat la 12 Mar. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 12 Mar. 2014
Concediile medicale, inclusiv cel pentru sarcina si lauzie, nu va ajuta pentru acordare indemnizatiei de somaj pentru ca nu intra in calcularea stagiului minim de cotizare prevazut de lege, de 12 luni in ultimele 24 anterioare datei la care depuneti dosarul pentru indemnizatie. Numai concediile medicale suportate de angajator din bugetul propriu reprezinta stagii de cotizare si pot fi luate in considerare.

Pentru stabilirea stagiului de cotizare se vor lua in calcul perioadele anterioare si ulteriore suspendarilor contractului de munca. Ar trebui sa se acorda indemnizatia in baza perioadei lucrate anterior intrarii in CIC.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024