ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Am dreptul la somaj dupa 2 indemnizatii de ccc?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am incheiat a 2-a indemnizatie de crestere a copilului pe data de 5 oct. 2013. Atunci a implinit copilul 2 ani, va spun ca aceste 2 indemnizatii au fost una dupa alta adica am un copil de 4 ani si unul de 2 ani. Dupa expirarea concediului de crestere al celui de al doilea copil, postul meu de munca s-a desfiintat. Mi-au dat preaviz de 20 de zile. Mi-a expirat preavizul pe 4.11.2013.
Intrebarea mea e daca am sigur drept la somaj pentru ca patronul imi spune acum ca nu am dreptul ca dupa 2 copii am dreptul la somaj abia dupa 6 luni. Eu nu cred ca asa spune legea. Imi face fel si fel de greseli pe decizia de incetare.
Si mai am o intrebare: poate sa ma oblige sa semnez preavizul daca nu mi-l plateste? El spune ca imi face un bine platindu-mi darile la stat pe perioada preavizului. Ce pot sa fac macar sa iau somaj? Va multumesc.

Daniela Balan Daniela
 User  Daniela Balan Daniela
a intrebat la 06 Nov. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

6 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Daniela Balan Daniela
 User Daniela Balan Daniela
a raspuns userului Ioana Popa la 07 Nov. 2013
Am sa va spun ca nu aveti dreptate, astazi am facut actele de somaj, dar ce hotie nu mi-a dat decizia de incetare de la patron decat dupa ce am semnat statul de plata pentru preaviz pentru care nu am mers deloc la lucru desi am insistat stiind ca asa se procedeaza sa lucrezi in preaviz, am primit deci si carnetul de somaj cu speranta ca preavizul sa fie platit luna viitoare cand iar trebuie sa semnez stat de plata cum ca am luat bani pentu cateva zile din noiembrie pana pe 4 11 2013 desi inca nu am luat nimic.poate i-a fost teama ca il reclam dar am savarsit o ilegalitate semnand ceva ce nu am incasat, dar totusi mai sper,,, multumesc
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului daniela balan daniela la 07 Nov. 2013
Daca angajatorul exista in continuare pe poata muncii, atunci are unde sa va primeasca la munca. Se va schimba locul muncii eventual, prin act aditional, daca cel unde erati incadrata a fost defiintat.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului daniela balan daniela la 07 Nov. 2013
Concedierea nu poate fi dispusa in timpul CIC cu exceptia cazurilor in care angajatorul intra in faliment, reorganizare judiciara sau se dizolva. Orice alt temei de concediere este ilegal, in timpul concediului, cat timp nu apare niciuna dintre aceste situatii. Iar dupa revenirea definitiva din CIC (dupa finalziarea perioadei solicitate) concedierea nu poate fi dispusa mai devreme de 6 luni de la aceasta data. Ce a facut angajatorul nu este legal, daca nu a aparut niciuna dintre sitautiile mentionate.

Totodata, in cazul desfiintarii postului ar trebui sa primiti un preaviz de minim 20 de zile lucratoare, iar preavizul este platit. Concedierea se dispune printr-o notificare scrisa iar dupa finalizarea preavizului ar trebui sa primiti o decizie de concediere pe care sa o puteti contesta in instanta de judecata.

In intrebarea dvs spuneti ceva de 6 luni de la revenirea din CIC, termen inainte de care nu puteti primi somaj. Faptul ca s-a desfiintat locul de munca nu ii da dreptul angajatorului sa va concedieze mai devreme de 6 luni de la revenirea din CIC, cat timp aceasta desfiintare nu are drept cauza falimentul sau reorganizarea judiciara, asa cum am redat mai jos. Iar cat timp angajatorul exista in continuare, este obligat sa va primeasca la lucru pana la incheierea termenului de 6 luni. Daca nu ati primit nicio notificare scrisa atunci nu exista o concediere si cu atat mai mult daca nu aveti o decizie de incetare.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Daniela Balan Daniela
 User Daniela Balan Daniela
a raspuns userului Ioana Popa la 06 Nov. 2013
Nu inteleg din lege, nimic din ce ati raspuns dumneavoastra, dar va spun ca am facut cerere de incetare a suspendarii, si reluarea activitatii, dar locul de munca nu mai exista, concedierea dupa reactivarea CIM s-a facut cu art.65 codul muncii privind desfiitarea postului, Cele 6 luni de care vorbiti, nu cred ca sant luate acum in calcul daca postul nu mai exista, nu mai are unde sa ma primeasca la munca.Multumesc pentru timpul acordat.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 06 Nov. 2013
Art. 22 din OUG 111 DIN 2010

(1)Perioada ?n care o persoană beneficiază de drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 alin. (1), art. 6, art. 9 alin. (5) şi (6) şi art. 10 constituie perioadă asimilată stagiului de cotizare ?n vederea stabilirii drepturilor de pensie ?n sistemul public şi a drepturilor stabilite de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare.

(2)Perioada concediului pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1), art. 6 şi 10 constituie vechime ?n muncă şi ?n serviciu, care se are ?n vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă ?n raport cu aceasta.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 06 Nov. 2013
Are dreptate angajatorul. Ca sa puteti intra in somaj, el trebuie sa va concedieze pe un motiv neimputabil dvs. Iar concedierea o poate dispune dupa 6 luni de la revenirea dvs definitiva din CIC. Ca sa poata face acest lucru mai devreme de 6 luni, trebuie sa fie in faliment sau procedura de reorganizare judiciara, cf. OUG 111/2010. Altfel incalca legea.

Preavizul se plateste in mod obligatoriu, este perioada contractuala. Nu va poate obliga insa angajatorul sa intrati in preaviz.

Art. 25 - OUG 111/2010
(2) Este interzis angajatorului să dispună ?ncetarea raporturilor de muncă sau de serviciu ?n cazul:
a) salariatei/salariatului care se află, după caz, ?n concediu pentru creşterea copilului ?n v?rstă de p?nă la un an sau =de p?nă la 2 ani, respectiv 3 ani, ?n cazul copilului cu handicap;
b) salariatei/salariatului care se află ?n plata stimulentului de inserţie prevăzut la art. 7.
(3) Interdicţia prevăzută la alin. (2) se extinde, o singură dată, cu p?nă la 6 luni după revenirea definitivă a salariatei/salariatului ?n unitate.
(4) Prevederile alin. (2) şi (3) nu se aplică ?n cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, ?n condiţiile legii.
modificat de

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024