ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Am dreptul la somaj dupa iesirea din concediul de crestere copil?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am nascut pe 27 decembrie 2013 si pe 28 ianuarie 2014 mi-a expirat contractul de munca, fiind contract pe perioada determinata. Expirandu-mi contractul in timpul concediului postnatal am fost directionata spre casa de asigurari de sanatate care mi-a preluat plata concediului postnatal pana la intrarea in concediul de crestere a copilului, adica pana pe 8 martie 2014. Pe 27 noiembrie se termina perioada de 2 ani aferenta concediului de crestere a copilului si cum sotul nu vrea sa isi ia luna care este aferenta tatalui eu as fi vrut sa intru in somaj. Am fost la AJOFM si de acolo mi s-a spus ca nu am dreptul la somaj deoarece nu am 12 luni cotizate in ultimele 24, fara alte detalii. Cum este posibil acest lucru? Nu este considerat concediul de crestere a copilului perioada de cotizare si vechime in munca? Am sau nu dreptul la somaj in conditiile celor relatate mai sus? Va multumesc.

Geanina Gafton
 User  Geanina Gafton
a intrebat la 13 Nov. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Iulia Constantin
 User Iulia Constantin
a raspuns userului adriana iancu la 25 Nov. 2015
Buna ziua,
cred ca ma aflu in aceeasi situatie ca si doamna care a postat intrebarea. am nascut pe data de 20 februarie 2014, contractul meu de munca fiin pe perioada determinata a expirat pe 31 august 2014. in ianuarie 2016 imi expira concediul pentru cresterea copilului pentru ca sotul meu nu doreste sa isi ia aceea luna de concediu. as vrea sa intru in somaj dar sa inteleg ca nu pot deoarece ar fii trebuit sa depun cererea de somaj in august 2015 cand se implineau cele 12 luni de la incetarea contractului......... Am inteles bine?
Multumesc frumos.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 13 Nov. 2015
Concediul crestere copil este perioada asimilata stagiului de cotizare pentru somaj, dar pentru a beneficia de somaj trebuie ca cererea sa fie depusa in termen de 12 luni de la data incetarii contractului individual de munca.Cum contractul dumneavoastra a incetat in data de 28.01.2014, acest termen a expirat.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024