ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Am dreptul la somaj sau ajutor de somaj?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
Contractul meu cu angajatorul s-a incheiat conform art.55 lit.b din Codul Muncii. Am dreptul la somaj sau ajutor de somaj?
Mentionez ca am o vechime in munca de 22 ani.

Adaugata in: Somaj Somaj
Liliana Tapacian
 User  Liliana Tapacian
a intrebat la 06 Nov. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului liliana TAPACIAN la 08 Nov. 2012
Nu au cum sa va incheie CIM cu acordul partilor, decat daca dvs ati fost de acord sa semnati un astfel de document, caz in care din pacate pierdeti dreptul la somaj. Dar o astfel de incetare presupune, asa cum ii spune si numele, sa va dati acordul asupra ei.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Liliana Tapacian
 User Liliana Tapacian
a raspuns userului Daniela MARIS la 07 Nov. 2012
Multumesc foarte mult pentru raspuns!
In realitate am fost dati afara deoarece banca in care am lucrat a desfiintat sucursale, si pana in luna martie 2013, va plecat din tara noastra.Concedierea a fost colectiva, dar, asa cum ne-au spus cei din conducere, legile sunt proaste in Romania si ei au profitat din plin-ne-au incheiat contractele cu acordul partilor(art.55).
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului Daniela MARIS la 07 Nov. 2012
Sunt si alte articole din codul muncii republicat pentru care salariatii sunt indreptatiti sa ia indemnizatie somaj art 31 al.3, art 61 litera c, d, art 56 al1 a, e,i etc. Am dat doar cateva exemple.
Incercati sa mai incheiati un CIM pe perioada determinata de timp, macar de o luna si puteti sa intrati indrepturi de somaj la expirarea termenului pentru care a fost incheiat contractul. Va trebui sa indepliniti si conditia de 12 luni de stagiu in ultimele 24 de luni.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Daniela Maris
 User Daniela Maris
a raspuns la intrebare la 07 Nov. 2012
Buna ziua! Avand in vedere ca dvs. v-a incetat CIM cu art. 55 b (cu acordul partilor), nu puteti beneficia de somaj. Ati fi putut beneficia numai daca v-ati fi incadrat prevederilor art.17 din Legea 76/2002 (legea somajului), care, la punctul 1) prevede incetarea raporturilor de munca din motive neimputabile salariatului, adica incetarea raporturilor de munca cf. art. 65 din Codul Muncii ("Concedierea pentru motive care nu tin de persoana salariatului reprezinta încetarea contractului individual de munca determinata de desfiintarea locului de munca ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fara legatura cu persoana acestuia.
(2)Desfiintarea locului de munca trebuie sa fie efectiva si sa aiba o cauza reala si serioasa."), sau 68, in cazul concedierii colective (dar nu cred ca e cazul in exemplul dat de dv.).

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024