ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Beneficiere somaj


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am mai intrebat si pe un alt site.
Daca cele 12 luni de cotizare realizate in ultimii 2 ani de munca, pentru a beneficia de somaj, trebuie sa fie neaparat complete, adica 30 de zile? Mi s-a spus ca jumatatile de luna nu se iau in considerare.
Pentru a fi mai clara, am sa va dau date exacte. Firma la care lucrez  isi suspenda activitatea incepand cu 9 ian 2014. Deci intervalul de 2 ani care se ia in considerare pt calcularea celor 12 luni va fi 9 ianuarie 2014 - 9 Ian 2012?
Eu am lucrat la un magazin in anul 2012 lunile: ianuarie, feb, martie, aprilie si jumatate din luna mai. Deci am 4 luni jumatate in care am cotizat sau 5 luni?
Apoi in anul 2013 am lucrat in alta parte 3 luni: iulie, august , septembrie.
Si lunile octombrie, noiembrie, decembrie si 9 zile din ianuarie - vor fi in 2014 - la ultimul job.
Am vreo sansa sa beneficiez de somaj?
Sau ar trebui sa imi calculez exact , sa adun jumatatile de luna, si sa imi rog sefii sa mai lucrez macar pina la 15 februarie, pentru a avea fix 12 luni lucrate?


Adaugata in: Somaj
Iri Rusu
 User  Iri Rusu
a intrebat la 15 Dec. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Iri Rusu
 User Iri Rusu
a raspuns userului Ioana Popa la 18 Dec. 2013
Am inteles. Dar daca firma pentru care lucrez eu este SA, si nu SRL...adica detine mai multe magazine, si vrea sa il inchida pe acesta unde lucrez eu-mai exact vrea sa desfiinteze acest punct de lucru, firma nu ar avea obligatia sa ma angajeze la alt magazin, sau are dreptul de a ma concedia?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 16 Dec. 2013
Cei doi ani se calculeaza de la datadepunerii raportului de munca, nu de la cea a suspendarii activitatii firmei de catre angajator.

Aveti 4 luni si jumatete de cotizare in decursul lunilor mentionate. Nu se iau in considerare perioadele de suspendare a CIM, cu exceptia concediilor medicale platite de angajator din bugetul propriu.

Daca la data solicitarii somajului, din cele 24 de luni antarioare se pot extrage minim 12 luni de stagiu primiti indemnizatie fara nicio problema.

Exista o problema insa pe care am omis sa v-o precizez. Cat timp inchiderea magazinului nu are la baza o reorganizare judiciara sau un faliment, sau chiar de dizolvarea in conditiile legii, atunci angajatorul nu va poate concedia pe parucrsul sarcinii. Iar suspendarea nu inseamna incetarea contractului pentru ca nu echivaleaza cu incetarea existentei angajatorului. Este obligat sa va mentina pe post pe perioada sarcinii si 6 luni dupa revenirea definitiva din CIC.

Trebuie clarificat daca angajatorul inchide un loc de munca (un magazin din mai multe) sau chiar se dizolva.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024