ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Beneficiez de somaj daca am lucrat cu 4 ore?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. As dori sa stiu daca pot beneficia de ajutorul de somaj si ulterior sa pot intra in concediu de crestere copil in conditiile in care am lucrat din data de 14.05.12 pana pe 13.11.12 cu norma intreaga ; din 24.10.12 pana pe 13.11.13 cu 4 ore ;apoi am intrat in concediu medical pt. 42 zile dupa nasterea copilului, apoi pana pe 13.11.2015 am stat in concediu de crestere copil; de pe 13.11.15 pana pe 18.11.15 am avut o intrerupere de cateva zile, dupa care m-am reangajat cu 4 ore pana in prezent. Tinanad cont ca firma urmeaza sa intre in insolventa si cel tarziu in martie - aprilie se va inchide, as vrea sa stiu ce optiuni as avea pentru a putea beneficia de concediu de crestere copil in conditiile in care pe 10 iul 2016 voi da nastere celui de-al doilea copil. Am dreptul la somaj si apoi la indemnizatie in conditiile in care am avut acea intrerupere de 5 zile in noiembrie? Ce alternative as avea in caz contrar? Am inteles ca ar fi si varianta sa cotizez in continuare la Casa de Asigurari in cazul in care nu pot lua somaj..dar cum ar trebui procedat?

Carmen Oana
 User  Carmen Oana
a intrebat la 03 Feb. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 03 Feb. 2016
Intruniti conditiile de acordare a indemnizatiei de somaj (se iau in calcul si fractiile de luna), ati putea solicita somaj, care va fi suspendat de concediul de maternitate, urmand sa aveti dreptul la indemnizatia de somaj dupa ce terminati concediul de crestere copil.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024