ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Beneficii dupa cei 2 ani de Concediu de crestere al copilului.Somaj


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Pot beneficia de somaj daca acum 3 luni am revenit la servici... dupa o perioada de 2 ani de stat in Concediu de crestere al copilului?Acum vreau sa imi dau demisia dupa cele 3 luni lucrate, din motive personale.

Adaugata in: Somaj Somaj Beneficii
Sorina Popescu
 User  Sorina Popescu
a intrebat la 16 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 17 Ian. 2014
Daca va dati demisia, atunci din start nu aveti dreptul la somaj pentru ca acest tip de incetare este considerata de lege motiv imputabil salariatului.

Ca sa puteti intra in somaj este necesar ca raportul de munca sa inceteze dintr-un motiv neimputabil dvs ca salariat, printr-o desfiintare de post de exemplu sau alt temei. Insa pentru ca angajatorul sa poata faca acest lucru trebuie sa treaca 6 luni de la revenirea dvs defintiva din CIC, calculate dupa ce copilul implineste varsta pana la care ati cerut CIC. Concedierea mai devreme de acest termen este posibila numai in cazul in care ati beneficiat deja de o astfel de protectie in baza actului normativ OUG 111/2010, sau daca angajatorul intra in faliment sau reorganizare judiciara. Altfel masura nu este una legala, iar o desfiintare de post nu este facuta la cererea salariatului, ci la initiativa angajatorului daca exista motive obiectie, reale.

Ca atare, va puteti da demisia daca doriti, dar fara sa va faceti sperante pentru o indemnizatie de somaj. Acelasi lucru si in cazul unei incetari cu acordul partilor.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024