ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

buna seara! In legatura cu stagiul de cotizare pentru indemnizatia de somaj si adeverintele de vechime de la fostele locuri de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am intampinat o problema. Am luat stagiu de cotizare de la Bucuresti, pt ca acolo am lucrat ultima data si eu depun dosarul in prahova,iar pe stagiul de cotizare apar toate locurile mele de munca. Ideea este ca eu nu am carte de munca de la locul de munca inainte de 2010 insa am contributii de la aceasta firma in stagiu. De firma nu mai dau si nici adeverinta nu mi-au dat insa nu vreau somaj decat pe ultimul loc de munca. Daca nu prezint adeverinta de vechime de la acest loc de munca mi se mai acorda indemnizatia de somaj,atata vreme cat eu vreau somaj numai pe ultimii doi ani lucrati in alta firma?


Adaugata in: Somaj
Elena Buduleanu
 User  Elena Buduleanu
a intrebat la 12 Mar. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Mar. 2014
Vi se acorda indemnizatia cat timp exista stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 anterioare datei depunerii dosarului iar temeiul de incetare a contracutlui de munca a fost unul neimputabil dvs. Perioada lucrata pentru care nu veti prezenta dovezi agentiei de somaj nu va fi luata in calcul, cel mai probabil, pentru acordarea procentului diferential la calculul indemnizatiei si s-ar putea sa pierdeti si la pensionare daca nu aveti adeverintele necesare si nici carte de munca intocmita nu ati avut.

Ca sa va recuperati acea vechime ar trebui mers in instanta sau sa incercati sa obtineti o dovada de la ITM, contra cost.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024