ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Calcul indemnizatie de somaj


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.
Am lucrat 30 ani la o firma (FIRMA1) si am fost disponibilizata cu art 55 lit b (acordul partilor) in data de 31.08.2013. Intre 01.09 si 30.09.2013, am lucrat la o societate comerciala care mi-a desfacut contractul de munca cu art 65 alin 1. Beneficiind de somaj conf legii am depus dosarul la AMOFM in data de 05.10.2013. Mi s-a calculat o indemnizatie de somaj in cuantum de 1360 lei.
In data de 20.10.2013 am primit decizia de somaj cu indemnizatia in cuantum de 720 lei. Mi s-a explicat ca diferenta provine din neluarea in calcul a bonusului primit de la FIRMA1. Mentionez ca salariul brut din luna August 2013 (ultima lucrata la FIRMA1) s-a constituit din salariul pe respectiva luna plus bonusul acordat. Pt intreaga suma s-au retinut cotele pt somaj (exista si pot prezenta acte doveditoare). Intrebarea mea este: de ce nu s-a luat in calcul si bonusul din luna August 2013 la stabilirea cuantumului indemnizatiei de somaj? Mi s-a spus (de catre cei de la AJOFM) ca s-a schimbat Codul Fiscal de la 1 ianuarie 2013 si ca aceasta suma s-ar fi luat in calcul numai daca eu pot dovedi ca firma mi-ar fi dat acesti bani si daca nu plecam.

Popescu Ariadna
 User  Popescu Ariadna
a intrebat la 04 Dec. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

Alte intrebari despre Somaj

Expertii nostri
Ioana Popa
violeta Georgescu Marius Ion Radu Anton alexei delimart Viviana Serni adriana iancu
TOP RASPUNSURI 2024