ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

calcul indemnizatie somaj


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, puteti sa-mi spuneti care ar fi suma pe care as primi-o ca indemnizatie de la ajofm avand in vedere ca la 1 iulie 2012 voi avea incheiate terminate doua contracte de munca. Unul cu salarul de 1200 lei si cealalta cu 400 lei brut. Se va face suma celor doua contracte din care voi primi 75%? Mentionez ca unul din contracte a inceput la 1 iulie 2011 (cel cu 400) si celalalt la 6 sept 2011. Iar cel din sept este de pe urma unui proiect din Fonduri Europene.
1. Ma afecteaza in vreun fel acest lucruca este din Fonduri Europene?
2. Mai primesc aceasta indemnizatie avand in vedere ca anul trecut am mai primit indemnizatie de somaj din ianuarie si pana in iuniedupa care m-am angajat 1 an de zile?

Sper ca am fost destul de explicita! Va multumesc!



Casiana X
 User  Casiana X
a intrebat la 08 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Casiana X
 User Casiana X
a raspuns userului Casiana X la 27 Mai. 2012
Din cate am citit in legislatie, daca eu am fost in concediu medical de la inceputul lui martie asadar s-au depasit cele 30 de zile prevazute de lege dupa care se poate acorda indemnizatia de somaj la 1 iulie cand imi expira contractul ,nu voi beneicia de aceasta indemnizatie. Asta scrie in legea somajului. Prin urmare daca nu iau indemnizatie de somaj atunci nu voi lua nici indemnizatie de maternitate incepand cu noiembrie cand va trebui sa nasc. "Beneficiaza de indemnizatie de maternitate: printre altele persoanele care au beneficiat de indemnizatie de somaj..." Din concluziile care le-am tras va trebui sa imi inchei un alt contract de munca, in alta parte care sa inceapa cel tarziu la 1 iulie, deoarece aici nu vor sa mi-l prelungeasca... Stiu ca pentru a primi acea indemnizatie trebuie sa fi avut contract de munca de cel putin un an de zile inainte de nastere. Are importanta ca nu este la acelasi loc de munca? Pot sa-mi fac continuitate in alta parte? Care ar fi procedurile care trebuie urmate? Eu as putea sa nu instiintez in scris noul angajator de starea mea de graviditate si sa nu mai fiu nevoita sa prezint concedii medicale, sau sa intru in risc maternal pana la concediul prenatal? Nu vreau sa-l ingreunez in niciun fel pe noul angajator din moment ce accepta sa-mi faca acest contract pentru mine si nici nu mai pot umbla la 100 e medici pentru concediul medical sau ulterior sa intru in comisie pt concediul de risc maternal. Mentionez ca am sarcina cu risc si toate aceste umblaturi, emotii, nervi si stari de anxietate imi pericliteaya starea de sanatate. Incerc din rasputeri sa fac tot ce imi sta in putinta sa ofer acestui copil de tot ce va avea nevoie, iar acei banuti ar fi cu adevarat bineveniti. Poate reusiti sa ma sfatuiti dvs in acest sens sa-mi limpezesc toate aceste nelamuriri.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Casiana X la 08 Mai. 2012
Indemnizatia de somaj se calculeaza, in cazul persoanelor incadrate cu timp partial, raportata la norma intreaga de lucru, de 8 ore /zi. Veti beneficia de indemnizatie de maternitate in condtiile stailite de OUG 158/2005, respectiv daca raportul de munca inceteaza din motive neimputabile dumneavoastra ca salariata cu cel mult 9 luni anterior nasterii.

Art. 23. - OUG 158/2005
1 Asiguratele au dreptul la concedii pentru sarcina si lauzie, pe o perioada de 126 de zile calendaristice, perioada in care beneficiaza de indemnizatie de maternitate.
2 De aceleasi drepturi beneficiaza si femeile care nu se mai afla, din motive neimputabile lor, in una dintre situatiile prevazute la art. 1 alin. 1, daca nasc in termen de 9 luni de la data pierderii calitatii de asigurat. Faptul ca pierderea calitatii de asigurat nu s-a produs din motive imputabile persoanei in cauza se dovedeste cu acte oficiale eliberate de catre angajatori sau asimilatii acestora.

3 In situatiile prevazute la alin. 2, baza de calcul a indemnizatiei de maternitate se constituie din media veniturilor lunare pe baza carora s-a calculat contributia pentru concedii si indemnizatii, din ultimele 6 luni anterioare datei pierderii calitatii de asigurat, cu respectarea prevederilor art. 10.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 08 Mai. 2012
indemnizatia de somaj se calculeaza conform legii 76/2002 actualizata:

RT. 39
1 Indemnizatia de somaj se acorda somerilor prevazuti la art. 17 alin. 1, pe perioade stabilite diferentiat, in functie de stagiul de cotizare, dupa cum urmeaza:
a 6 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin un an;
b 9 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 5 ani;
c 12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.
2 Cuantumul indemnizatiei de somaj prevazute la alin. 1 este o suma acordata lunar si in mod diferentiat, in functie de stagiul de cotizare, dupa cum urmeaza:
a 75% din valoarea indicatorului social de referinta in vigoare la data stabilirii acestuia, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin un an;
b suma prevazuta la lit. a la care se adauga o suma calculata prin aplicarea asupra mediei salariului de baza lunar brut pe ultimele 12 luni de stagiu de cotizare, a unei cote procentuale diferentiate in functie de stagiul de cotizare.
3 Cotele procentuale diferentiate in functie de stagiul de cotizare, prevazute la alin. 2 lit. b, sunt:
a 3% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 3 ani;
b 5% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 5 ani;
c 7% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 10 ani;
d 10% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 20 de ani.
4 Pentru persoanele care au fost asigurate in baza unui contract de asigurare pentru somaj, la determinarea sumei calculate prin aplicarea unei cote procentuale diferentiate in functie de stagiul de cotizare, prevazute la alin. 2 lit. b, se va avea in vedere venitul lunar declarat in contractul de asigurare pentru somaj.

Daca salariul de 400 de lei il primiti in baza unui contract de munca, fiind platite cotizatiile obligatorii prin codul fiscal, atunci nu are importanta de unde vin banii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Casiana X
 User Casiana X
a raspuns la intrebare la 08 Mai. 2012
Am uitat sa mentionez faptul ca acel contract din 1 iulie 2011 pana in 1 iulie 2012 este pe 2 ore pe zi, iar celalalt este pe norma de 20 de ore pe luna.
In cazul in care nu primesc indemnizatia de somaj din aceste cauze... voi primi totusi indemnizatia de maternitate avand in vedere ca sunt insarcinata in 4 luni?
Va multumesc!

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024