ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Care sunt pasii pentru a beneficia de concediu crestere copil ,in somaj?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt insarcinata ,in 2 luni ,cu preaviz de 21 zile pentru intrarea in somaj ,dupa un contract de munca nedeterminat ,inregistrat cu 4 ore,incepand din ianuarie 2012.am inteles ca perioada de somaj este de 6 luni,urmand ca sarcina mea sa aiba 8 luni,pot intra in concediu prenatal inainte de expirarea perioadei de somaj,ca apoi sa beneficiez de concediu de crestere copil?unde trebuiesc depuse certificatele de concediu medical?dar actele pentru indemnizatia crestere copil?
Va multumesc anticipat!

Andreea Gavrila
 User  Andreea Gavrila
a intrebat la 10 Mai. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 13 Mai. 2014
Dosarul pentru indemnizatia de somaj il depuneti in 10 zile de la data incetarii ca sa primiti indemnizatia cu acea data incepand si sa aveti continuitate pentru acordarea concediului crestere copil. Altfel pierdeti dreptul la indemnizatie daca aveti pauze mari in ultimele 12 luni anterioare datei nasterii copilului.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Mai. 2014
Sarcina are in mod normal 9 luni, nu 8 luni, doar in cazuri speciale, medicale, sarcina poate ajunge la 8 luni dar nu este indicat, sunt destul de multe riscuri.

Concedierea salariatei insarcinate, odata ce a informat angajatorul in scris referitor la acest lucru, nu poate fi dispusa in timpul sarcinii decat in cazul unui faliment, a reorganizarii judiciare sau a dizolvarii angajatorului in conditiile legii, iar aceste lucrurui sunt prevazute in Codul muncii republicat. Daca firma nu se afla in nicuna din aceste situatii atunci angajatorul a incalcat legea si puteti depune actiune in instanta pentru contestarea deciziei de concediere, dupa ce o veti primi.

Pana atunci, puteti intra in somaj dupa incetare si din somaj in concediul de maternitate pre si postnatal. Certificatele medicale se prezinta agentiei de somaj in 24 de ore de la eliberarea lor si vor fi platite de catre agentie asa cum prevad OUG 158/2005 si legea somajului 76/2002 cu normele de aplicare. Concediul medical va suspenda perioada de somaj. Dupa concediul de lauzie, a carui durata minima trebuie sa fie de 42 de zile, puteti cere intrarea in crestere copil cu plata indemnizatiei cuvenite prin lege si cu dosarul pentru indemnizatie mergeti la primaria de care apartineti.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024