ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

ce pot face daca dosarul de somaj mi-a fost inchis abuziv?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am fost somer indemnizat pe o perioada de 6 luni. In perioada somajului am fost in concediu medical de 3 ori. Dupa ultimul concediu medical, cand m-am prezentat pentru reluarea somajului dupa suspendare, mi s-a comunicat sa ma prezint la viza lunara pe 25 aprilie. L-am intrebat pe acel functionar public cand se termina somajul, intrucat perioada de 6 luni trecuse, iar somajul s-a prelungit ca urmare a suspendarii somajului pe perioada concediilor medicale. Acesta mi-a spus sa ma prezint pe data de 25 april la viza. In data de 25 april, m-am prezentat pentru viza lunara si mi s-a spus sa ma prezint pentru urmatoarea viza pe 25 mai. In data de 25 mai m-am prezentat la viza, iar de data aceasta un alt functionar mi-a spus ca nu stie cand mi se termina somajul pentru a imi pune viza si m-a trimis la un alt birou pentru a afla acest lucru.
Acolo mi s-a comunicat ca dosarul a fost inchis in data de 02 aprlie
M-am prezentat la conducatorul institutiei si i-am prezentat situatia. A doua zi am fost chemata si mi-a spus ca urmare verificarilor efectuate, dosarul de somaj nu a incetat in data de 02 april ci in data de 19 aprilie si mi s-a dat decizia de incetare. Din cauza faptului ca nu s-a verificat in calculator data in care se termina somajul si mi s-a aplicat viza pe 25 april si am fost programat pe data de 25 mai pentru viza, mi s-au adus prejudicii cu privire la plata asigurarilor de sanatate si a vechimii in munca. Ce pot face in aceasta situatie, cui ma pot adresa?



Dea Dea
 User  Dea Dea
a intrebat la 12 Iun. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 13 Iun. 2016
Despre ce prejudicii vorbim?
Va rog frumos sa mai verificati datele inca o data cu mare atentie. Este imposibil ca plata indemnizatiei de somaj sa inceteze in data de 2 sau in 19 aprilie si sa va prezentati pentru viza in data de 25 aprilie.
Daca, totusi s-a produs o eroare numai AJOFM poate corecta.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024