ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Conditii acordare indemnizatie somaj


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt administrator al unui PFA si am o angajata din 25.02.2013 pana in prezent ; in aceasta perioada a functionat cu norma intreaga 3 luni si cu 1/2 norma celelalte luni si 10 luni (inclusiv luna martie 2014) rezultand 8 luni cu norma intreaga; in momentul de fata am intrat in indisponibilitate de plata si ma aflu in situatia ca de la 01 aprilie sa ii inchei contractul de munca;
Ce doresc sa va intreb daca angajata in cauza a lucrat in ultimele 24 luni si in alta unitate anterior datei cu care am angajat-o eu cu o intrerupere de 3 luni fata de actualul loc de munca de unde s-a incetat CM ca urmare a a vointei unilaterale a angajatului -demisie are dreptul la indemnizatie de somaj?

Adaugata in: Somaj
Ioana Mihai
 User  Ioana Mihai
a intrebat la 18 Mar. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 19 Mar. 2014
PFA-ul nu are administrator, ci titular. Un SRL sau SA poate avea administrator.

Nu ies 12 luni din informatiile redate de dvs, ies ceva mai multe, cel putin 13.

Ca sa poata beneficia de indemnizatie de somaj trebuie sa aiba indeplinita conditia stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 anterioare depunerii cererii. Stagiul se calculeaza in raport cu norma intreaga, cu 8 ore /zi. Daca ea a lucrat doar la dvs, iar din cele 12 luni doar 3 sunt cu norma intreaga si restul cu 4 ore, stagiul ei de cotizare ar fi de 8 luni aproximativ, ceea ce inseamna ca nu poate primi indemnizatie de somaj. Daca in cele 24 luni se regasesc cel putin 12 luni stagiu de cotizare (ceea ce inseamna ca de undeva ar trebui sa reiasa alte 4 luni de stagiu de cotizare), atunci are dreptul la indemnizatie.

Temeiul de incetare anterior nu ii influenteaza dreptul la somaj, este important ultimul temei de incetare, pentru contractul incheiat cu PFA-ul dvs.


Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024