ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Conditii primire indemnizatie de somaj


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
incepand de azi 20.11 sunt in preaviz de 20 zile intrucit postul s-a restructurat. Am fost incadrat pe perioada nedetreminata cu contract de munca cu norma intreaga.
Pe langa serviciu, in 2009 am infiintat un PFA pentru un job PAR TIME, insa in acest an 2013, pe PFA am realizat venituri doar pina in luna martie, iar valoarea acestora a fost de maxim 300 lei.
In conditiile mai sus mentionate, pot beneficia de ajutorul de somaj?
Multumesc anticipat!

Viorel Olteanu
 User  Viorel Olteanu
a intrebat la 20 Nov. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 20 Nov. 2013
Da, puteti beneficia de indemnizatie de somaj ulterior incetarii contractului de munca, dupa perioada de preaviz. Indeplinti contiditia stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 anterioare depunerii solicitarii, din datele prezentate cel putin asa reiese, iar motivul incetarii CIM este unul neimputabil dvs, deci va permite sa accesati acest drept.

Dosarul pentru obtinerea indemnizatiei se depune in termen de 10 zile de la data incetarii contractului de munca pentru a primi indemnizatia din ziua incetarii. Daca depasiti acest termen, indemnizatia se va acorda de la data depunerii cererii. Dreptul de solicitare se prescrie in 12 luni de la data incetarii.

Referitor la cumularea venityurilor din PFA cu indemnizaitia de somaj, este in regula sa faceti acest lucru cat timp veniturile lunare nu vor depasi 500 de lei, valoarea indicatorului social de referinta.

Aveti grija cu modul in care colaborati pe un PFA. Acesta nu este salariat al unui angajator, nu desfasoara activiate dependenta. Iar un job, fie el si part time, este activitate de natura dependenta si care se desfasoara in baza un contract individual de munca, nu ca PFA.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024