ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

cum imi pot recupera banii pe perioada de preaviz


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In luna oct 2013 am fost fortata sa semnez statul de plata pe preaviz, m-a dat in somaj cu desfiintarea postului, dupa 2 indemnizatii crestere copil m-a fortat, adica nu imi dadea lichidarea si toate actele pentru somaj decat daca semnam statul pe oct., bani pe care nu i-am luat spunand ca imi da atunci cand vin sa semnez si statul pe noiembrie 2013, dar fiind doar o zi pontata nu am mai semnat nimic desi trebuia neaparat, iar banii nu i-am luat deloc nici acum. Ce pot sa fac sa imi recuperez banii de la angajator, va spun ca nu am lucrat pe perioada de preaviz, m-am oferit ,dar nu avea nimic de munca. Va multumesc.

Adaugata in: Somaj Preaviz neplatit
Balan Vasilică
 User  Balan Vasilică
a intrebat la 28 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Daniela Pandelas la 31 Ian. 2014
Din punct de vedere legal, dupa cum va spuneam, nu prea mai aveti ce sa faceti acum, daca nu ati depus contestatia in cele 45 de zile de la comunicare deciziei dreptul de actiune asupra documentului s-a prescris.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Daniela Pandelas
 User Daniela Pandelas
a raspuns userului Ioana Popa la 29 Ian. 2014
Concedierea nu a fost facuta in timpul cic. ci dupa expirarea celor 2 perioade de cic, respectiv 2 si apoi alti 2 ani, cu desfiintarea postului, cred ca reorganizare judiciara pentrru ca au fost desfiintate alte caateva posturi nu doar al meu, multumesc





Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 29 Ian. 2014
Nu este legal cum a procedat angajatorul, concediera poate fi dispusa in timpul CIC numai daca angajatorul intra in faliment, in reorganizare sau daca se dizolva in conditiile legii. Altfel o masura de acest tip incalca legea daca este dispusa in lipsa uneia dintre cele 3 situatii.

Decizia de concediere o puteati contestea in 45 de zile de la comunicarea ei, acum s-ar putea sa fie cam tarziu si nu prea mai aveti ce sa faceti, legal, in privinta dovedirii legalitatii acestei masuri.

Drepturile salariale neacordate conform contractului, legii si a CCM / RI se pot solicita prin actiune in instanta de judecata, in cadrul careia puteti solicita si daune pentru prejudiciul creat de angajator. Dreptul la actiune se prescrie in 3 ani de la data la care angajatorul ar fi trebuit sa va plateasca aceste sume, asa cum prevede Codul muncii in baza prevederilor Codului Civil.


Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024