ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

detalii despre intrarea in somaj ce conditii trebuiesc indeplinite ?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


buna ziua . in legatura cu depunerea actelor de somaj.am lucrat la o firma din 4 noiembrie 2014 pana in 14 aprilie 2015dupa care am demisionat cu acordul partilor si ma-m angajat la o alta firma incepand cu data de 27 aprilie 2015 din motive de sanatate nu am putut sta decat pana in 18 mai 2015 dupa care am plecat cu acordul partilor si ma-m reangajat la aceeasi firma la care am lucrat din noiembrie 2014 pana in aprilie 2015 la aceasta firma lucrez si in prezent. mentionez ca nici de la primul contract nici de la al doilea nu am primit adeverinta de vechime ca sa stiu cam cate luni am acumulat din noiembrie 2014 si pana in 18 mai 2015 .. as dorisa stiu daca puteti sa imi spuneti ca cand asputea sa depun dosarul de somaj. stiu ca legea suna cam asa ; daca in 24 de luni acumulezi 12 luni lucrate te incadrezi la somaj . dar daca in 12 luni acumulezi 12 luni lucrate poti depune actele pentru somaj? va multumesc.

Constantin Daniel Ivan
 User  Constantin Daniel Ivan
a intrebat la 08 Oct. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 09 Oct. 2015
Pentru a primi indemnizatia de somaj trebuie sa aveti un stagiu de cotizare de minimum 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii si contractul individual de munca sa inceteze din motive neimputabile dumneavostra (art 65 din Codul muncii- desfiintare de post). Aceste 12 luni pot fi succesive, dar nu e obligatoriu, pot fi si cumulate. Aceste luni se calculeaza in raport cu norma intreaga de lucru, adica 8 ore / zi.Prin urmare, va trebui sa solicitati adeverinte si la ceilalti angajatori.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024