ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Documente necesare Dosar art. 75 Lg.76/2002


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


1.Referitor la actele necesare pentru intocmirea dosarului conform art. 75 Lg.76/2002, va rog sa ma lamuriti in legatura cu documentul :
"- Dovada lunara emisa de angajator din care sa reiasa ca sunt incadrati in munca, pana la data de 15 a lunii pentru luna expirata" - se depune la agentiile pentru ocuparea forţei de munca la care sunt inregistrati;
Unde gasesc un model al acestui document?

2. Au aparut Normele de aplicare a Legii 250 din 19.iulie.2013?

Cornelia Dragan
 User  Cornelia Dragan
a intrebat la 05 Mar. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Cornelia Dragan
 User Cornelia Dragan
a raspuns userului Ioana Popa la 05 Mar. 2014
Mă refer la:
HOTĂR?RE Nr. 377 din 18 aprilie 2002
pentru aprobarea Procedurilor privind accesul la măsurile pentru stimularea ocupării forţei de muncă, modalităţile de finanţare şi instrucţiunile de implementare a acestora

Text ?n vigoare ?ncep?nd cu data de 22 februarie 2011
ART. 79
(1) Lunar, p?nă la data de 15 a lunii pentru luna expirată, beneficiarii drepturilor prevăzute la art. 74 şi 75 din lege sunt obligaţi să prezinte la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă la care sunt ?nregistraţi dovezile emise de angajator că sunt ?ncadraţi.
(2) Dovezile se vor prezenta fie personal, fie prin scrisori recomandate cu confirmare de primire.
(3) Beneficiarilor care nu prezintă sau nu transmit dovada menţionată la alin. (2) li se va cere, ?n scris, de către agenţia pentru ocuparea forţei de muncă să prezinte această dovadă ?n termen de 15 zile de la data primirii comunicării.
(4) Dacă după două astfel de comunicări persoana nu prezintă actul doveditor, agenţia pentru ocuparea forţei de muncă va contacta agentul economic cu care s-a ?ncheiat raportul de muncă sau de serviciu, pentru clarificarea statutului acesteia, şi, ?n funcţie de constatările făcute, se vor adopta măsuri ?n conformitate cu prevederile legale.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 05 Mar. 2014
1. ART. 75 din lege prevede ca:
Persoanele care in perioada in care beneficiaza de indemnizatie de somaj se incadreaza, potrivit legii, intr-o alta localitate si, ca urmare a acestui fapt, isi schimba domiciliul primesc o prima de instalare, acordata din bugetul asigurarilor pentru somaj, egala cu de sapte ori valoarea indicatorului social de referinta in vigoare la data instalarii.

Nu stiu pentru ce situatie vi se solicita aceasta adeverinta, pentru ca nu ati redat articolul corect si nici in normele de aplicare nu apare mentionata obligatia de a depune o dovada lunara pentru acest tip de situatie. Poate puteti fi ceva mai explicita.

Dovada incadrarii in munca se face printr-o adeverinta eliberata de angajator.

2. Legea 250/2013 vizeaza modificarea unor articole ale legii 76/2002. Iar pentru aceasta din urma exista HG 174/2002 prin care sunt aprobate normele de aplicare a legii somajului, dar care inca nu au fost modificate. Art. 75 insa nu a fost modificat prin noua lege.

Alte intrebari despre Somaj

Expertii nostri
Ioana Popa
Radu Anton violeta Georgescu Gratiela Petrescu George Andreescu alexei delimart Marius Ion
TOP RASPUNSURI 2024