ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

drept somaj


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am vechime neintrerupta din 1974 pana in 2013 luna septembrie cand am deschis o firma din care am iesit prin cesiune in 16.12.2013 data de la care nu am lucrat pana in 20.04.2014 cand m am angajat lao alta firma.contractul nou incheiat expira la 30.08.2014, doresc sa stiu daca pot beneficia de somaj avind in vedere intreruperea respectiva? Va multumesc!


Serban Ion
 User  Serban Ion
a intrebat la 05 Aug. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 11 Aug. 2014
Somajul se acorda cat timp in cele 24 de luni anterioare datei depunerii cererii aveti un stagiu minimi de cotizare de 12 luni la sistemul de asigurari de somaj. Daca nu ati platit contributie pentru perioada in care ati avut firma proprie se vor lua in calcul perioadele lucrate din ultimii 2 ani, din 2012 pana in 2014 pentru stabilirea dreptului. Cererea se depune in 10 zile de la incetare ca sa puteti beneficia de indemnzatie din data incetarii, termnul de prescriere a dreptului fiind de 12 luni de la incetarea. Daca nu reusiti sa depuneti in cele 10 zile puteti depune mai tarziu dar vi se va acorda dreptul de la data depunerii cerererii si nu de la incetare, ceea ce inseamna ca nu veti avea continuitate.

Alte intrebari despre Ajutoare materiale

TOP RASPUNSURI 2024