ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

dreptul la indemnizatia de somaj in caz de reducere


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua
lucrez ca receptionera cu un salar minim 900,fac actele contabile primare a societati dar in contract este trecut ca lucrator comercial.Defapt totii angajatii sunt trecuti ca lucratori comerciali indiferet ce post ocupa ca e barman,ospatar s-au camerista in cazul in care ne trimite in somaj poate angaja alte persoane in locul nostru s-au este obligata sa ne reangajeze ?

Adaugata in: Somaj
Piroska Ormeny
 User  Piroska Ormeny
a intrebat la 01 Oct. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 01 Oct. 2014
In cazul restructurarii postului, atat timp cat aveti un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 anterioare depunerii dosarului pentru indemnizatie, stagiu calculat in raport cu programul normal de lucru de 8 ore / zi, puteti intra in somaj fara probleme. Angajatorul poate angaja alte persoane pe postul desfiintat, odata ce decide sa il reinfiinteze. Din punct de vedere legal, cat timp nu este vorba de o concediere colectiva, angajatorul poate reinfiinta postul si incadra o alta persoana oricand dupa incetarea contractului dumneavoastra. Insa din practica instantelor de judecata recomandat ar fi sa nu recurga la reinfiintarea postului mai devreme de 45 de zile de la incetarea contractului, termen in care puteti contesta decizia de concediere. Chiar daca legea prevede un termen minim pentru reinfiintare numai in cazul concedierii colective, instanta a considerat de-a lungul timpului ca acest termen ar tebui aplicat si pentru concedierea individuala, fiind astfel evitata discriminarea in cazul concedierii, salariatii beneficiind astfel de aceleasi drepturi indiferent de tipul concedierii - colective sau individuale.

Incadrarea pe o alta functie decat cea efectiv ocupata nu este legala, in aceasta privinta puteti depune o plangere la ITM sau chiar in instanta daca aveti toate doveziile necesare in aceasta directie.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024