ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

dreptul la somaj - in ce conditii?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In anul 2010 am lucrat pana la 14.09.2010 la o societate, apoi la alta din 15.09.2010 pana la 06.12.2010; in 2011am beneficiat de somaj 3 luni, apoi am fost angajat din 02.09.2011pe perioada determinata, prelungind dupa 3 luni la nedeterminata. In ian. si febr. 2012 am fost obligat la concediu fara plata, apoi salariul pe luna martie mi s-a dat cu mare intarziere. La 21.06.2012 nu mi s-a facut plata salariala pe lunile urmatoare pana la data curenta. Am dreptul la somaj si in ce conditii?

Adaugata in: Somaj Dreptul la somaj
Petru Neag
 User  Petru Neag
a intrebat la 21 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 22 Iun. 2012
Din datele prezentate de dvs ar rezulta ca aveti 12 luni din 24 de stagiu de cotizare la somaj. Practic ar fi 3 luni somaj si 2 luni fara plata care se scad. Ca sa beneficiati de somaj trebuie ca angajatorul sa va concedieze (art 65 alineatul 1).
Pe perioada somajului, indemnizatia de somaj se suspenda la plata daca salariatul se incadreaza pe o perioada de pana in 12 luni. La expirarea CIM se poate beneficia de somaj in continuare in baza dreptului deschis anterior incadrarii. Dat fiind ca s-a modificat CIM din determinata in nedeterminata, eu consider ca o mare eroare acest lucru, practic v-a incetat dreptul la somaj.
In conditiile in care salariatul s-a angajat pe o perioada mai mare de 12 luni inceteaza plata somajulul si trebuie deschis alt drept .

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024