ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Este corect sa intru in somaj abia dupa ce implineste copilul un an?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Este corect sa intru in somaj abia dupa ce implineste copilul un an, si nu la data incetarii platii pt crestere copil, respectiv 11 luni? AJOFM solicita Decizie de incetare plata crestere copil, AJPIS o emit abia dupa ce implinieste copilul 1 an, la 11 luni emit Decizie de suspendare.
Buna ziua, In data de 06.02.2015 am fost concediata, desi eram in concediu prenatal, pentru ca firma a intrat in insolventa si postul meu s-a desfiintat. Concediul de maternitate a fost preluat pentru plata de catre CASMB. In data de 26.03.2015 am nascut si am optat pentru un an ICC. Plata ICC a fost pana ce copilul a implinit 11 luni, respectiv 27.02.2016. Am depus dosarul la somaj in care am inclus Decizia de suspendare plata crestere copil. Mi s-a respins dosarul pe motiv ca trebuie decizie de incetare si nu suspendare. AJPIS Ilfov mi-au zis ca la 11 luni se da decizia de suspendare si abia dupa ce implinieste copilul un an imi pot da decizia de incetare. Am insistat ca am nevoie pt dosar somaj si am obtinut-o, insa in decizie scrie ca inceteaza plata incepand cu 27.03.2016, respectiv data cand copilul implineste 1 an. La somaj mi-au zis ca data intrarii in somaj va fi 27.03.2016 si nu 27.02.2016, data de la care de fapt nu mai primesc indemnizatia. Cum as putea rezolva situatia? Multumesc anticipat pt raspuns. Sanatate!

Adaugata in: Somaj
Cristina Gradinaru
 User  Cristina Gradinaru
a intrebat la 22 Mar. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Ioana
 User Ioana Ioana
a raspuns userului Cristina Gradinaru la 25 Mar. 2016
Raspuns corect al AJOFM. Dvs. aveti un drept creat si suspendat, nu incetat. Nu puteti beneficia de doua drepturi concomitent. Deci veti putea beneficia de indemnizatie de somaj de la data INCETARII dreptului stabilit de AJPIS, daca depuneti cerere in acest sens in termen de 10 zile (calendaristice).
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Cristina Gradinaru
 User Cristina Gradinaru
a raspuns userului adriana iancu la 24 Mar. 2016
Multumesc frumos pt raspuns.
Eu am depus dosarul in data de 07.03.2016, la 10 zile dupa incheierea celor 11 luni in care am fost in crestere copil. Dosarul mi l-au respins pe motiv ca nu e buna decizia de la AJPIS Ilfov, pt ca in decizie scria ca se suspenda plata incepand cu 27.02.2016, iar cei de la somaj mi-au solicitat decizia in care scrie ca inceteaza plata. De la AJPIS mi-au spus ca aceasta decizie in care scrie ca "inceteaza plata" se poate elibera abia dupa ce impliniste copilul un an, respectiv dupa 27.03.2016. I-am rugat insistent ca am nevoie pt dosar pt somaj.. mi-au dat decizia... iar de la somaj mi-au zis ca voi intra in somaj pt ca desi in decizia de suspendare scrie ca se suspenda plata incepand cu 27.02.2013, in decizia de incetare scrie ca inceteaza incepand cu 27.03.2016 si ei iau in considerare a doua decizie. Mie nu mi se pare corect sa pierd o luna din acest motiv. Credeti ca as putea gasi vreo solutie?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 23 Mar. 2016
Indemnizatia de somaj o veti primi de la data depunerii cererii.
Indemnizatia de somaj se acorda de la data incetarii raportului de munca (a CCC in cazul dumneavoastra), daca cererea este inregistrata la agentia pentru ocuparea fortei de munca in termen de 10 de zile de la aceasta data.
Daca cererea este inregistrata dupa expirarea termenului de 10 de zile, dar nu mai tarziu de 12 luni de la data incetarii raportului de munca, indemnizatia de somaj se acorda incepand cu data inregistrarii cererii.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024