ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Indeplinesc conditiile pentru a fi somer?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A



Lucrez la un magazin in Iasi din 21 mai 2011, societatea are sediul in Tg. Neamt fabrica de tricotaje.
In februarie mi-au dat concediu 12 zile pentru anul trecut,
Am primit notificarea privind preavizul in data de 21 martie a.c. In 22 ar fi fost prima zi de preaviz mi-au dat 8 zile 6 zile - concediu pe acest an si 2 libere, in 03 aprilie pana pe 24 inclusiv spitalizare si concediu medical, in 25 aprilie am revenit la serviciu, cu aceasta data a inceput propiu-zis preavizul, ultima zi fiind 23 mai. La 24 mai a incetat C.I.M
In preaviz mi-au spus ca trebuie sa lucrez 8 pe zi - doar zilele lucratoare si ca nu poate fi vorba de salariu compensatoriu.
Nu am luat la cunostinta de prevederile contractului colectiv de munca, dar l-am citit pe cel la nivel national, valabil pe 2011-2014, unde scrie ca, in contractul colectiv de munca pe unitate trebuie sa fie scrise drepturile minime ale salariatului in cazul concedierii, adica cele din contractul colectiv de munca referitor la programul de lucru in perioada de preaviz si salariu compensatoriu pentru cei concediati cu art.65, alin 1. Comunicarea este dificila cu cei care sunt obligati sa ne dea explicatii.
La AJOFM IASI mi-am spus ca nu indeplinesc stagiul de cotizare pe somaj.
Am dreptul sau nu la somaj dupa orele lucrate la ei +zilele de concediu luate+spitalizarea si medical? Care ar fi fost ultima zi de lucru la ei ca sa pot beneficia de somaj?Care este legea care modifica ceea ce era pana acum?

Adaugata in: Somaj
Elena Ciobanu
 User  Elena Ciobanu
a intrebat la 01 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 01 Iun. 2012
Daca indepliniti conditiile stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24, atunci da, beneficiati. Concediul medical platiti din bugetul angajatorului se ia in considerare la calculul indemnizatiei si al stagiului. Din ce spuneti dvs insa aveti mai putin de 12 luni stagiu de cotizare, motiv pentru care intr-adevar nu puteti beneficia de somaj. Daca anterior angajarii in acest magazin ati lucrat si in alta parte, atunci acea perioada se va adauga stagiului de cotizare, daca se regaseste in ultimele 24 de luni.

Zilele de concediu de odihna reprezinta un drept al dumneavoastra, la acordarea caruia salariu nu este influentat, platindu-se in continuare contributiile raportat la salariul de baza.

Contract colectiv de munca la nivel national nu mai exista inca din 2011, cel valabil pe anii 2007 - 2010 a expirat pe 31 decembrie 2010 si nu a fost prelungit. In acest moment nu exista un astfel de document, angajatorii ghidandu-se numai dupa contractele colective incheiate la nivel de ramura sau unitate.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024