ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

intrare concediu crestere copil din somaj


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


...,buna ziua va rog sa ma ajutati cu o problema....am fost in ccc timp de 2 ani , care a incetatat la data de 19 12 2013, intre timp firma la care am lucrat si.a inchis activitatea si am intrat in somaj incepand cu data de 20 01 2014 ,la data de 22 05 2014 am nascut al doilea copil si sunt in concediu postnatal ,am dus certificatul medical la a j p o f m de care apartin si mi.a spus ca trebuie sa mai aduc 2 adeverinte de la angajator din care sa reeasa daca am fost in incapacitate temporala de munca in ultimile 6 luni respectiv veniturile pe cele 6 luni ,problema este ca firma nu mai exista si nu mai pot lua legatura cu nimeni ... ce trebuie sa fac,,,,,,,,,,inca ceva daca diferenta dintre perioadele 19 12 2013 si 20 01 2014 in care nu s.au realizat venituri poate afecta un nou ccc.....va multumesc f multt.....

Ciprian Candaluta
 User  Ciprian Candaluta
a intrebat la 02 Iun. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Iun. 2014
Incercati sa obtineti o adeverinta de la Casa de Sanatate direct sau de la ANAF, pentru ca in cazul in care ati fost in concediu medical ele sunt inregistrate la ambele institutii. Este corect sa va ceara o astfel de adeverinta ca sa vada daca mai aveti sau nu dreptul la medical.

Normal nu ar trebui, dar orice este, desi in mod normal se iau in calcul si fractiunile de luna cf. OUG 111/2010. Dar exista primarii care calculeaza 12 luni complete si refuza acordarea indemnizatiei din acest considerent.

Art. 4
(1) ?n calculul celor 12 luni prevăzute la art. 2 alin. (1) se includ şi fracţiunile de lună ?n care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum şi cele ?n care solicitanţii s-au aflat ?n situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6), considerate lună ?ntreagă.
(2) Prin fracţiune de lună se ?nţelege efectuarea a cel puţin jumătate din zilele lucrătoare din acea lună ?n care persoana ?ndreptăţită a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat ?n una sau mai multe dintre situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6).
(3) Prin excepţie, se acceptă ca de cel mult 3 ori fracţiunea de lună să fie constituită dintr-un număr mai mic de zile lucrătoare dec?t cel prevăzut la alin. (2).

Daca in perioada mentionata ati fost inscrisa la somaj pentru aprobarea dosarului depus pentru obtinerea ajutorului de somaj, acea perioada se ia in considerare, OUG 111/2010 prevede acest lucru la art. 2 (5).

Alte intrebari despre Somaj

Expertii nostri
violeta Georgescu
adriana iancu George Andreescu G Stancu alexei delimart Viviana Serni Gratiela Petrescu
TOP RASPUNSURI 2024