ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Mai iau somajul?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt absolventa si figurez ca somera de curand...am luat somaj doar o luna si urmeaza sa ma angajez deoarece am gasit un job part time...Ce se intampla cu somajul? Primesc si pentru urmatoarele luni in care trebuia sa il iau? Multumesc anticipat.

Adaugata in: Somaj
Lau Andreea
 User  Lau Andreea
a intrebat la 12 Oct. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 12 Oct. 2012
Daca va angajati pe perioada determinata de maxim 12 luni, atunci somajul se va suspenda iar in cazul in care contractul nu va fi prelungit, il veti putea relua la cerere dupa incetarea raportului de munca.

Daca insa va incadrati pe perioada nedeterminata, cu timp partial, pierdeti indemnizatia de somaj. Numai in cazul in care va incadrati pe perioada nedeterminata dar cu program normal de lucru (8 ore / zi) veti primi 30% din valoarea indemnizatiei pana la terminare perioadei pentru care ar fi trebuit sa primiti somaj.

Legea 76/2002 actualizata:

ART. 44
Incetarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc dupa cum urmeaza:
a) la data incadrarii in munca, conform legii, pentru o perioada mai mare de 12 luni;

ART. 72
(1) Persoanele prevazute la art. 17 alin. (1) si alin. (2) lit. c) carora li s-a stabilit dreptul la indemnizatia de somaj potrivit legii si care se angajeaza pentru program normal de lucru, conform prevederilor legale in vigoare, si, ca urmare a angajarii, le inceteaza plata indemnizatiei de somaj beneficiaza, din momentul angajarii pana la sfarsitul perioadei pentru care erau indreptatite sa primeasca indemnizatia de somaj, de o suma lunara, acordata din bugetul asigurarilor pentru somaj, reprezentand 30% din cuantumul indemnizatiei de somaj, stabilita si, dupa caz, reactualizata conform legii.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024