ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Mai pot beneficia de somaj?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna, sunt absolventa (in 2012), am si eu o intrebare: eu mi-am depus primul dosar de cautarea unui loc de munca si am gasit si cei de la somaj mi-au dat repartitia. Nu am lucrat decat 3 saptamani si nu mai pot lucra acolo..in schimb nu am semnat nici un contract de munca, mai pot depune dosarul de somaj?

Adaugata in: Somaj Somaj
Georgiana Georgiana
 User  Georgiana Georgiana
a intrebat la 11 Oct. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Dragos O.
 User Dragos O.
a raspuns userului georgiana georgiana la 11 Oct. 2012
Cei de la AJOFM v-au intrerupt plata somajului deoarece probabil v-ati gasit un loc de munca cu CIM pe perioada nedeterminata...

Potrivit L 76/2002:

Art. 37 indice 1. - (1) La stabilirea stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii, prevazut la art. 34 alin. (1) lit. a), nu se iau in considerare perioadele care reprezinta stagiu de cotizare utilizate pentru stabilirea si acordarea anterioara a unui drept la indemnizatie de somaj.

Drept urmare, trebuie sa asteptati inca 12 luni pentru a va depune din nou dosarul pentru a beneficia de indemnizatie de somaj.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgiana georgiana la 11 Oct. 2012
Pai cum v-au dat repartitia daca nu erati in somaj? Inregistrata in baza lor de date? Daca ati depus deja un dosar, ei v-au inregistrat ca somer. Caz in care, daca au primit comunicare de la angajator ca va incadreaza pe perioada nedeterminata atunci nu mai aveti dreptul la somaj, intr-adevar.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgiana Georgiana
 User Georgiana Georgiana
a raspuns userului Ioana Popa la 11 Oct. 2012
Nu era in somaj, eu mi-am gasit de munca si am mers la Ajofm cu o chitanta de la firma unde am lucrat precum ca au un loc disponibil si ma angajeaza..Cei de la somaj mi-au zis ca daca mi-au dat repartitie, nu imi pot depune al doilea dosar pt somaj si nu stiu ce sa fac ca ei nici nu m-au verificat pe calculator cand am fost la ei.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 11 Oct. 2012
In primul rand ar fi trebuit sa semnati un contract de munca inainte de a incepe activitatea, munca la negru fiind ilegala si sanctionata, atat angajatorul cat si angajatul fiind pusi in situatia de a plati o amenda in cazul unui control.

Puteti incerca sa depuneti dosarul, dar inteleg ca primeati deja somaj daca vi s-a dat repartitie?! Opinia mea este ca ati putea beneficia in continuare de somaj, daca nu figurati in evidenta lor ca fiind angajat si platind contributii. Daca nu erati incadrat ca somer indemnizat ci doar in cautarea unui loc de munca, atunci puteti incerca si pentru indemnizatie. Insa o sesizare catre ITM nu ar strica, pentru incalcarea legii de catre angajator privind incheierea unui contract de munca. Cereti o confirmare si de la ANOFM, ca sa fiti sigura.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024