ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Mi s-a intrerupt somajul si trebuie sa-l dau inapoi


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua ! Sunt din Ramnicul-Valcea,iar din data de 15.07.2013 mi s-a aprobat dosarul pentru indemnizatie de somaj. In aprilie 2014, cand m-am dus la viza mi s-a spus ca m-au gasit figurand ca angajat in perioada 25.06.2013 - 01.08.2013 la o firma din bucuresti EUROSTRADA CONSTRUCT cu timp partial de lucru de 2 ore. Eu stiam de aceasta firma, am fost intr-adevar la sediul firmei din Bucuresti(in luna iunie 2013,firma se ocupa cu recoltari pentru munca in Germania).
Am fost pus sa sa semnez niste contracte de munca " in alb" si o demisie fara data pe ea cu scopul (spus de dansii) ca in cazul in care ma razgandesc si nu mai vreau sa plec in strainatate pot inchiria dansii contractul fara sa mai vin eu in Bucuresti.
Am fost dus de val si am acceptat sa semnez acele contracte cu gandul unui loc de munca in constructii in strainatate. Intre timp, firma din valcea la care lucram si-a redus activitatea si mi-a spus sa ma pregatesc sa-mi fac actele pentru somaj. Atunci am sunat la Bucuresti si i-am intrebat ce e de facut : "- Sa plec in Germania sau sa intru in somaj?". Mi s-a spus ca ar fi mai bine sa intru in somaj deoarece ei nu sunt siguri cand vor trimite oamenii in Germania. Am depus actele de somaj la AJOFM Valcea, dar aici nimeni nu mi-a spus ca figurez la vre-o firma din Bucuresti ca angajat. Am pus viza la somaj timp de 8 luni de zile si nimeni nu mi-a zis nimic si tocmai in luna mai 2014 mi se spune ca mi se va taia somajul si voi returna suma primita(cca 4.000 lei). Eu le-am explicat situatia insa nimeni nu si-a asumat vre-o vina. Timp de 8 luni de zile nimeni nu a observat acest lucru pe calculator,nici chiar cand am depus dosarul, se poate sa nu fi vazut nimeni nimic? Ei ma considera pe mine vinovat ! Dar de ce? Eu nici macar nu am stiut pana in luna mai 2014 ca am fost sigur angajat in Bucuresti si in plus imi facusem datoria de a-i anunta ca voi intra in somaj. Ce pot face acum? Nu am primit inca nici o instiintare pentru a returna suma primita, doar mi s-a taiat somajul, dar mi se spune ca trebuie sa returnez suma de 4.000 lei.

Adaugata in: Somaj Somaj
Sandu Alex
 User  Sandu Alex
a intrebat la 24 Iun. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Iun. 2014
Se considera ca vina va apartine pentru ca nu ati declarat ca aveti un contract de munca deschis in alta parte. Nu stiu ce inseamna contract de munca semnat in alb si ce informatii lipsesc din el, dar cat timp nu exista o data de incepere a activitatii sau lipsesc niste elemente esentiale acesta este in mod normal nul si trebuie declarat ca atare. Ca sa nu mai vorbim ca ati semnat si o demisie, presupun ca tot in alb. Ce inseamna sa inchirieze contractul dvs? Contractul de munca NU se inchiriaza, nu este o proprietate ci un acord semnat intre angajat si angajator, document care contine si niste date confidentiale.

Eu v-as sugera sa mergeti la ITM si chiar in instant de judecata, daca firma de la Bucuresti nu intentioneaza sa remedieze situatia. Si aveti grija cu astfel de firme. Pana nu aveti ceva concret, nu semnati nimic si in niciun caz contracte de munca in alb.

Alte intrebari despre Somaj

Expertii nostri
Ioana Popa
alexei delimart Viviana Serni G Stancu Marius Ion Radu Anton Gratiela Petrescu
TOP RASPUNSURI 2024