ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Nu pot beneficia de somaj


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Revin cu aceeasi problema.
Beneficiez de indemnizatie crestere copil din feb 2012, contractul de munca a incetat in 31 aug 2012 datorita faptului ca am fost angajata pe perioada determinata, iar in feb 2014 termin CIC si de la AJOFM local mi s-a spus ca nu beneficiez de somaj. Din cauza ca in lege persoanele in situatia mea nu pot beneficia de somaj. Mi s-a spus ca legea s-a schimbat in 2013 si daca pana acum se putea, acum nu mai pot beneficia de somaj. Nu mai stiu ce sa cred. Ce imi ramane de facut? Sa depun oare totusi dosar? Mi-au spus ca daca depun il vor respinge si apoi daca vreau ii dau in judecata? Ce ma sfatuiti sa fac?


Adaugata in: Somaj
Alexa Bobocea
 User  Alexa Bobocea
a intrebat la 15 Dec. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 16 Dec. 2013
Nu stiu pe ce baza v-au spus acest lucru. Legea s-a schimbat intr-adevar, dar puteti primi somaj, avand loc o incetarea a contractului de munca din motive neimputabile dvs ca salariata, prin incetarea de drept a contractului de munca. Probabil s-au referit la faptul ca nu primiti somaj in timpul concediului?! Altfel, nu vad care ar fi problema. Normele de aplicare a legii au fost actualizate odata cu republicarea Codului muncii. Depuneti o sesizare eventual la conducerea institutiei sau incercati la Inspectia muncii, posibil chiar in instanta daca tot nu cedeaza cei de la agentie.

S-a schimbat intr-adevar legea somajului, dar nu in sensul in care sa va afecteze acest drept intr-o situatie cum este cea de fata.

Dosarul il depuneti dupa ce finalizati concediul, nu acum. Daca il depuneti acum va fi respins, cu siguranta. Pentru ca oricum in prezent nu aveti dreptul la el, fiind beneficiara altui tip de venit.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024