ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Pot beneficia de concediu de crestere copil din somaj?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Din data de 03.10.2013 pana in data de 01.12.2014 am fost angajata la o societate cu contract de munca pe perioada nedeterminata. In data de 28.11.2014 am primit decizia de incetare a activitatii cu art. 65 din codul muncii, incepand cu 01.12.2014. In data de 02.12.2014 o sa merg sa depun dosarul de somaj. In luna decembrie am programata sedinta pentru inseminarea in vitro ca sa raman insarcinata. Voi avea dreptul la somaj 9 luni. Daca o sa raman insarcinata in cursul lunii decembrie 2014, o sa pot beneficia de concediu de crestere copil pentru 2 ani in conditiile in care probabil somajul se va termina in luna august 2015 si eu voi naste in septembrie 2015? Exista vreo posibilitate sa beneficiez de anumite concedii in timpul somajului si sa pot beneficia la sfarsit de concediu de crestere copil pentru 2 ani si de acea indemnizatie de 600 lei minim pentru cei 2 ani? Va multumesc anticipat pentru raspuns. O zi frumoasa.

Anais Maria Dobre
 User  Anais Maria Dobre
a intrebat la 30 Nov. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Anais Maria Dobre
 User Anais Maria Dobre
a raspuns userului Ioana Popa la 01 Dec. 2014
Va multumesc pentru raspuns si promptitudine.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 30 Nov. 2014
Puteti beneficia de concediu crestere copil si indemnizatie atat timp cat in ultimele 12 luni anterioare datei nasterii realizatei venituri profesionale impozabile sau asimilate, dintre cele enumerate la art. 2 din OUG 111/2010. Se va lua in considerare perioada de somaj si concediul prenatal la stanbilirea acestui drept. Concediul pentru maternitate de sarcina si lauzie (pre si postnatal), cel de 126 de zile, se paote acorda in timpul somajului. El se comunca agentiei in 24 de ore de la acordare ducand astfel la suspendarea perioadei de somaj. Dupa nastere intrati in concediul de lauzie a carui durata trebuie sa fie de minim 42 de zile din cele 126 si dupa finalizarea lui intrati in crestere copil, solicitat prin cerere agentiei, apoi depuneti la Primaria de care aprtineti dosarul pentru indemnizatia lunara.

Puteti intra in concedii medicale pe perioada somajului daca este necesar, concedii care duc la suspendarea si implicit prelungirea perioadei, cu conditia sa fie comunicate agenitiei in 24 de ore de la eliberarea lor.

Indemnizaita crestere copil va fi calculata pe baza veniturilor nete din ultimele 12 luni anterioare nasterii, deci va intra in calcul si o parte din venitul salarial obtinut in acest interval de timp. Daca in urma calculului rezulta o valoare mai mica de 600 lei, veti primi indemnizatia minima legala, indiferent de durata concediului pentru care optati, adica 600 lei.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024