ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

pot beneficia de somaj dupa 2 ccc?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


pe 17 aprilie face cel de al 2lea copil 2 ani si mau sunat de unde am lucrat ca nu mai au locuri de munca pentru mine si nici in somaj nu vor sa ma dea deoarece am avut 2 ccc unul dupa altu.ei au spus ca imi inchid cartea de munca pe data de 18 a lunii aprilie{a.c}.au voie sa imi inchida cartea de munca daca nu semnez nimic?va multumesc

Andreea Elena Cozma
 User  Andreea Elena Cozma
a intrebat la 12 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 14 Apr. 2014
Daca totusi intervine o incetare a raportului de munca dintr-un motiv neimputabil dvs, puteti contesta decizia de incetare in instanta, in 45 de zile de la comunicare ei (sau 30 de zile daca prin asburd se va ajunge la concediere disciplinara) iar pana la finalizarea procesului puteti intra in somaj.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 14 Apr. 2014
Nu au voie sa o faca in cazul dvs, cat timp nu se afla in faliment sau reorganizare judiciara si cat timp nu ati beneficiat anterior de masura de protectie constand in mentinerea pe post timp de 6 luni de la revenirea definitiva, asa cum prevede OUG 111/2010.

Nu este corect un astfel de raspuns. Odata cu intrarea dvs in CIC contractul de munca a fost suspendat, exista deci in continuare un post pentru care dvs aveti statutul de titular, in baza contractului de munca existent. Daca in continuare intampinati probleme sesizati ITM sau mergeti in instanta. Aveti in sprijinul dvs si legea 202/2002 care prevede ca:

Art. 10
(8) La incetarea concediului de maternitate, a concediului pentru cresterea copiilor in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu dizabilitati sau a concediului paternal, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca ori la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente, si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024