ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Pot deschide dosar de somaj dupa finalul unui somaj suspendat?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Urmare raspunsului dvs. din 11 nov.2013 la intrebarea "Somaj nou sau reluare somaj" eu mi-am continuat somajul suspendat care se termina cu data de 19.04.2014 cu asigurarea dvs. ca voi putea deschide in continuare un dosar nou de somaj pentru anul lucrat din 12.nov.2012 pana in 12 nov.2013.
Azi 02.04.2014 cand am fost pentru ultima viza la AJOFM Ploiesti mi s-a comunicat ca pentru a deschide un nou dosar trebuie sa ma reangajez minim 1 luna.

Mentionez ca fiind somera in 2012 am intrerupt somajul inainte cu 5 luni de finalizarea lui printr-un contract de munca pe perioada determinata de 6 luni,norma intreaga-8 ore.Contractul s-a prelungit cu inca 6 luni in aceleasi conditii. Apoi am continuat somajul intrerupt care se termina pe 19 aprilie eu intelegand din raspunsul dvs. si dupa lege ca dupa un an de cotizare si in termen de 12 luni pot sa primesc somaj. Va rog sa ma lamuriti care este urmatorul pas pentru ca eu nu am gasit in lege aceasta conditie de a lucra min.1 luna.
Data angajarii a fost:12 nov. 2012, data incetarii 12 nov.2013.

Maria Adriana Iordachescu
 User  Maria Adriana Iordachescu
a intrebat la 02 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 03 Apr. 2014
Daca ati avut concedii medicale in acel interval de timp sau alte suspendari de tipul concediilor fara plata de exemplu, atunci ele va influenteaza stagiul de cotizare, dar daca nu este asa, atat timp cat aveti 12 luni lucrate cu norma intrega toate ar trebui sa nu fie probleme. Incercati sa aflati direct de la ei de unde reiese aceasta diferenta, de unde apar goluri in stagiul de cotizare. Ei sunt cei mai in masura sa va spuna de unde rezulta problema. Ca termen, dreptul inca nu s-a prescris, aveti la dispozitie 12 luni de la data incetarii sa depuneti dosarul pentru indemnizatie.

Alte intrebari despre Somaj

Expertii nostri
Ioana Popa
violeta Georgescu Gratiela Petrescu G Stancu alexei delimart Viviana Serni adriana iancu
TOP RASPUNSURI 2024