ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Pot primi somaj in situatia descrisa?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am lucrat timp de 6 ani si 3 luni (pana in data de 9 sept 2013) in cadrul unei firme dupa care am intrat in somaj ( perioada nov 2013-iul 2014) dupa care din 4 sept 2014 m-am angajat din nou ,la o alta firma. Problema este ca la data de 2 martie 2015 firma se va inchide . In aceste conditii mai pot beneficia de somaj ?

Adaugata in: Somaj
Mihaela Constantin
 User  Mihaela Constantin
a intrebat la 14 Feb. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 16 Feb. 2015
Nu aveti dreptul la indemnizatie de somaj in conditiile descrise. Stagiul de cotizare in ultimele 24 de luni este mai mic de 12 luni, din septembrie 2014 pana in martie 2015, asta inseamna aproximativ 6 luni de stagiu de cotizare.

Perioada de somaj anterioara precum si cea deja valorificata pentru acordarea unei astfel de indemnizatii nu se iau in considerare pentru acordarea unui nou drept de acelasi timp cf. Legii 76/2002 actualizate. Ar trebui sa lucrati pana in septembrie 2015 ca sa puteti beneficia de aceste drepturi.

ART. 37^1
(1) La stabilirea stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii, prevazut la art. 34 alin. (1) lit. a), nu se iau in considerare perioadele care reprezinta stagiu de cotizare utilizate pentru stabilirea si acordarea anterioara a unui drept la indemnizatie de somaj.

Perioadele acestea, cf. alin. 2 al aceluiasi articol se iau in calcul la stablirea valorii indemnizatiei de somaj. Dar atat. Nu va grabiti sa depuneti dosarul pentru ca va fi respins cu siguranta, nu sunt indeplinite conditiile legale.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [1]
Ionut Rinder
 User Ionut Rinder
a raspuns la intrebare la 14 Feb. 2015
Una din conditiile de a primi indemnizatia de somaj este de a avea un stagiu de cotizare de minimum 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii, dumneavoastra din cate vad il indepliniti dar sunteti la limita, asa ca mare grija sa depuneti dosarul de somaj pe data 2 martie.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024