ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Prima de instalare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, sunt somera din decembrie 2011, m-am mutat din Suceava unde am domiciliu stabil in Bacau, in alt domiciliu.Doresc sa ma lamuriti si pe mine, in caz ca-mi gasesc de lucru in Bacau, ce trebuie sa fac ca sa beneficiez de aceasta prima de instalare ce apare in legea 76, art. 75 si ce acte imi trebuie.Va multumesc!

Adaugata in: Somaj
Raluca Duduman
 User  Raluca Duduman
a intrebat la 17 Apr. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Raluca Duduman
 User Raluca Duduman
a raspuns userului raluca duduman la 23 Apr. 2012
inca astept raspunsul dumneavoastra
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Raluca Duduman
 User Raluca Duduman
a raspuns userului Ioana Popa la 19 Apr. 2012
Deci aceste acte a,b,c,d, trebuie depuse la Suceava, acolo unde sunt in evidenta cu dosarul ptr somaj, sau la Bacau unde locuiesc acum?
Domiciliul stabil acum pe buletin il am in Suceava, deci trebuie sa am domiciliul stabil in Bacau?
Va multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 18 Apr. 2012
Prima de instalare se acorda daca va schimbati domiciliul ca urmare a incadrarii in munca intr-o alta localitate, si nu pentru cazurile in care v-ati mutat si apoi va gasiti un loc de munca acolo.
ART. 75
Persoanele care in perioada in care beneficiaza de indemnizatie de somaj se incadreaza, potrivit legii, intr-o alta localitate si, ca urmare a acestui fapt, isi schimba domiciliul primesc o prima de instalare, acordata din bugetul asigurarilor pentru somaj, egala cu de sapte ori valoarea indicatorului social de referinta in vigoare la data instalarii.

Din ce spuneti dumneavoastra momentan v-ati schimbat domiciliul din propria initiativa, si nu ca urmare a gasirii unui loc de munca, incasand in continuare somaj.

Daca insa in tperioada in care sunteti somera va incadrati in alta localitate, agentia de somaj va va acorda acesta prima. Normele de aplicare a legii 76/2002 actualizata prevede modalitatea de a beneficia de acest drept si pasii ce trebuie urmati:

Art. 45. - 1 Pentru acordarea drepturilor prevazute la art. 74 si 75 din lege persoanele indreptatite vor depune la agentia pentru ocuparea fortei de munca judeteana sau a municipiului Bucuresti, unde se afla in evidenta, urmatoarele documente:
a o cerere conform modelului prezentat in anexa nr. 11, respectiv in anexa nr. 12;
b actul de identitate, in copie, care sa ateste domiciliul stabil;
c dovada incadrarii in munca printr-un act eliberat de angajator, cu precizarea locului de munca unde persoana urmeaza sa isi desfasoare activitatea;
d angajament pentru respectarea art. 76 alin. 1 din lege, conform modelului prevazut in anexa nr. 13, care constituie titlu executoriu, potrivit legii.
2 Beneficiaza de drepturile prevazute la art. 74 si 75 din lege persoanele care se incadreaza in munca pe o perioada de cel putin 12 luni.
3 In cazul incadrarii in munca intr-o localitate din alt judet, drepturile prevazute la art. 74 sau 75 din lege vor fi acordate de agentia pentru ocuparea fortei de munca judeteana sau, dupa caz, a municipiului Bucuresti unde beneficiarul s-a aflat in evidenta, urmand ca dosarul acestuia sa fie transferat la agentia pentru ocuparea fortei de munca in a carei raza isi stabileste noul domiciliu, care va acorda si celelalte drepturi prevazute de lege si va urmari respectarea obligatiilor ce decurg din acordarea drepturilor.
4 Drepturile prevazute la art. 72 din lege se cumuleaza cu cele prevazute la art. 74 din lege sau cu drepturile prevazute la art. 75 din lege.
5 Drepturile prevazute la art. 74 din lege nu se cumuleaza cu cele prevazute la art. 75 din lege.
6 Drepturile prevazute la art. 74 sau 75 din lege se solicita in termen de maximum 12 luni de la data incadrarii in munca.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024