ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

sa-mi iau somaj sau sa stau fara plata?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua ...am si eu o intrebare; sunt in preaviz cele 20 zile pana pe 8.08.2014.Se zice ca ne-ar prelua o alta firma dar nu se stie din ce data daca imediat dupa ce se termina preavizul adica 9.08.2014.Eu as vrea sa stiu ce treb sa fac mai departe dupa expirarea celor 20 zile sa-mi bag somaj sau sa stau asa in fara plata pana ne preia noua firma?Ma afecteaza la vechime daca nu-mi bag somaj si stau fara plata pana ne preia noua firma?Care este sfatul dumneavoastra?
Va multumesc...

Ungureanu Iulia
 User  Ungureanu Iulia
a intrebat la 15 Iul. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 15 Iul. 2014
Incepand cu data de 09.08 puteti depune dosarul pentru indemnizatia de somaj atat timp cat aveti stagiul minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 si cat timp contractul va inceta la acea data.

Chiar daca intrati in concediu fara plata, acesta poate fi acordat pe o perioada limitata de timp, aprobata de angajator si va duce la suspendarea preavizului pana la revenirea din concediu fara plata. Dupa incetarea concediului veti relua perioada de preaviz ramasa pana la epuizarea lui, urmand ca apoi sa va inceteze contractul individual de munca. Preluarea de catre o alta firma nu implica anularea pravizului sau reangajarea dvs. Noul cesionar va prelua contractele de munca asa cum sunt ele la data prelunarii, inclusiv al dvs cu tot cu preaviz.

Concediul fara plata va afecteaza vechimea in munca si toate stagiile de cotizare daca nu cotizati dvs sau nu realizati niciun venit profesional pe parcursul lui. Va poate afecta si dreptul la somaj.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024