ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Somaj


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,va rog sa ma luamuriti intro problema, si anume:
Lucrez la trei societati ,cu acelasi angajator, la una dintre ele program de 8 ore de 4 ani iar la celelalte doua program de 2 ore de 4 ani .
La toate trei se fac restructurari si se trimite in somaj.
Va rog sa-mi spuneti daca pot sa ma prezint la AJOFM cu toate adeverintele de la cele trei locuri de munca pentru calcularea indemnizatiei de somaj.
Multumesc!


Adaugata in: Somaj
Anda Badea
 User  Anda Badea
a intrebat la 04 Apr. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

6 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 08 Apr. 2013
Normal, legal, aceata adeverinta nici nu ar mai trebui solicitata daca judecam dupa prevederile legii. Dar din comoditate ea este in continuare ceruta de ANOFM, chiar daca in arhiva lor apare stagiul de cotizare, iar dovada incetarii se face oricum prin adeverinta de vechime in care apare temeiul incetarii. Pentru ca:

ART. 19 - 174/2002
(1) Certificarea stagiilor de cotizare realizate anterior datei de 1 martie 2002 se face de către agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, potrivit art. 36 din lege, ?n baza certificatului ?ntocmit conform modelului prevăzut ?n anexa nr. 5.
(2) Certificarea stagiilor de cotizare realizate ulterior datei de 1 martie 2002 se face, după caz, pe baza:
a) declaraţiei lunare privind evidenţa nominală a asiguraţilor şi a obligaţiilor de plată la bugetul asigurărilor pentru şomaj şi a adeverinţei eliberate de angajator potrivit art. 18 sau, după caz, doar pe baza adeverinţei eliberate de angajator potrivit art. 18, ?n cazul ?n care se constată că angajatorul nu a depus declaraţia, pentru persoanele care au fost asigurate obligatoriu prin efectul legii, prevăzute la art. 19 din lege;
b) contractului de asigurare pentru şomaj prin ?nsumarea lunilor pentru care s-a achitat contribuţia la bugetul asigurărilor pentru şomaj, pentru persoanele care au fost asigurate ?n baza unui contract de asigurare pentru şomaj.
(3) Certificarea stagiilor de cotizare prevăzute la alin. (2) se face de către agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă prin certificatul ?ntocmit conform modelului prevăzut ?n anexa nr. 25.
(4) Procedura privind declararea lunară de către angajatori a evidenţei nominale a asiguraţilor şi a obligaţiilor de plată la bugetul asigurărilor pentru şomaj este cea stabilită la titlul IX^2 "Contribuţii sociale obligatorii" din Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare.

Totusi, pentru ca oamenii vor solicita in continuare acest drept, e bine sa stie ce li se cere ca sa nu ii intoarga din drum agentia si sa se lungeasca procesul in defavoarea lor.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 08 Apr. 2013
Intram din nou intr-o contradictie, din pacate. Ce se intampla in cazul mai multor contracte cu timp partial, unde stagiul se stabileste prin cumul? Acolo sunt mai multe adeverinte deci se iau toate in calcul, si pot fi de la angajatori diferiti. La fel cand adeverintele sunt pe perioade consecutive, eliberate de angajatori diferiti.

In plus, legea spune ca se ia in calcul salariul lunar de baza, nu spune ca se ia in calcul doar unul din salarii in cazul cumulului. Ce ne facem cu drepturile legale? Pana la urma si pentru aceste contracte angajatul si angajatorul platesc contributie la somaj. Mai mult, prin adeverintele prezentate se face dovada ca a fost platita contributia si nu exista restante. Iar daca nu exista stagiu de minim de 3 ani, oricum indemnizatia va fi una fixa, indiferent de veniturile realizate, asa cum prevede legea.

ART. 19^1 - HG 174/2002 actualizata
(1) Prin salariu de bază lunar brut pe ultimele 12 luni de stagiu de cotizare, prevăzut la art. 39 alin. (2) lit. b) din lege, se ?nţelege baza lunară de calcul al contribuţiei individuale la bugetul asigurărilor pentru şomaj prevăzută la titlul IX^2 "Contribuţii sociale obligatorii" din Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, pe ultimele 12 luni ?n care s-a realizat stagiul de cotizare.

Nu inteleg de aici ca ar fi exluse alte adeverinte de venit din aceeasi perioada. Mai mult, aceste adeverinte contin si temeiul incetarii, prin care solicitantul indemnizatiei face dovada ca poate beneficia de indemnizatie sau nu, in functie de temeiul incetarii. Cand incetarile au loc consecutiv la date diferite si pe temeiuri diferite, s, se va tine cont de ultima incetare, iar daca temeiul ei nu va fi unul neimputabil salariatului dosarul se va respinge. Putin pobabil ca acesti angajatori sa se sincronizeze perfect si sa inceteze la aceeasi data contractele de munca, dar importat de precizat ca pana nu inceteaza toate cele trei contracte salariatul nu va putea primi somaj. Dupa ultima incetare, la somaj i se vor cere adeverinte de la toate locurile de munca, mai ales daca ultimul contract incetat va fi unul din cele de 2 ore.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului Ioana Popa la 05 Apr. 2013
La somaj se ia in seama doar o adeverinta privind plata contributiilor si drepturile salariale pe ultimele 12 luni.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 05 Apr. 2013
Nu reuese de nicaieri o intrebare referitoare la posibilitatea de a beneficia de mai multe indemnizatii, ci daca se pot prezenta toate cele trei adeverinte. Iar raspunsul este da, cu atat mai mult cu cat trebuie dovedit ca nu mai are niciun raport de munca activ la momentul solicitarii somajului.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 05 Apr. 2013
Nu puteti beneficia decat de o singura indemnizatie de somaj . Prezentati adeverinta de la angajatorul la care ati avut cele mai mari venituri salariale pentru care ati contribuit.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Apr. 2013
Sigur ca da. Cat timp se ajunge la o incetare a CIM din motive neimputabile dvs, puteti primi somaj. Aveti indeplinita conditia stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 anterioare depunerii cererii.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024