ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Somaj


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
Am lucrat la o firma timp de 4 ani dupa care am ramas in somaj din nov 2011 pana in iunie 2012, firma dand faliment. In iunie m-am angajat la o firma pe o perioada de 3 luni, pana in sept. 2012. In oct si nov am lucrat la o firma sezoniera fara carte de munca si din dec m-am angajat cu carte de munca, dar cartea mi-a bagat-o abia din ian si am lucrat pana in feb 2013 cand m-au dat afara pentru ca am ramas insarcinata si i-am anuntat. Acum sunt curioasa daca imi mai pot baga somaj odata ce-am avut alt somaj si nu am niciun venit?

Dorina Lacramioara
 User  Dorina Lacramioara
a intrebat la 09 Iul. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului DORINA LACRAMIOARA la 10 Iul. 2013
V-am redat ce conditi trebuie sa indepliniti. 12 luni in ultimele 24 anterioare datei depunerii cererii trebuie sa fi cotizat la somaj ca sa puteti beneficia de acest tip de ajutor. Dvs nu aveti stagiul minim de cotizare indeplinit. Ati lucrat mai putin de 12 luni de la finalizarea somajului anterior, ca atare nu aveti cum sa primit o noua infdemnizatie de somaj. Perioada de referinta ar fi iubie 2012 - iunie 2013. Aveti doar 5 luni lucrate iar perioada de somaj nu se ia in calcul pentru o alta noua si nici perioadele care s-au valorificat deja pentru o indemnizatie de somaj nu pot fi puse la socoteal.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Dorina Lacramioara
 User Dorina Lacramioara
a raspuns userului Ioana Popa la 10 Iul. 2013
cum se caluleaza aceste 12 luni.
eu am beneficiat odata de somaj din 2011-2012 iunie,in iunie m-am angajat 3 luni pana in sept dupa care alte 2 luni ian si feb 2013.pot primi somaj???asta nu intaleg eu :)nu intaleg prea bine legea sa imi pot da seama singura daca da se poate sau nu se poate.nu am nici un venit si nici adv aceea cu ultimele 12 luni din care sa reiasa cotizatia mea la stat pentru ca nu stiu care ultimele 12 luni di sept 2012 sau cum sau d la ultimul loc d munca unde am lucrat 2 luni adica ian si feb 2013?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 09 Iul. 2013
Cat timp in ultimele 24 de luni aveti stagiu minim de cotizare de 12 luni. Insa somajul se va calcula de la data depunerii dosarului. Ca sa fi primit indemnziatie de la data incetarii rarpotului de munca trebuia depus dosarul in 10 zile de la incetare.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024