ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Somaj


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua ! Lucrez la o firma de constructii de 3 ani, cu contract de munca pe perioada nedeterminata, insa firma a ramas fara lucrari, motiv pentru care patronul a dispus trimiterea angajatilor in concediu fara salariu. Mentionez faptul ca nu am semnat nici un act care sa dovedeasca acest lucru (cerere de concediu fara salariu), cu toate astea suntem amanati de la o zi la alta cu privire la revenirea la locul de munca ! Mentionez faptul ca patrunul nu doreste nici introducerea angajatior in somaj ! Cum trebuie actionat in aceasta privinta ! Va multumesc.

Adaugata in: Somaj
Gheorghe Ion
 User  Gheorghe Ion
a intrebat la 13 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Ian. 2014
Nu este legala trimiterea salariatilor in concediu fara plata de catre angajator din propria lui initiativa. Acest tip de liber este un drept al angajatului acordat la cererea lui. Solicitarea trebuie sa fie una scrisa si aprobata de superior sau angajatori inainte de plecarea salariatului in concediu.

Depuneti o plangere la ITM si daca nu reusiti sa va recapatati drepturile pe aceasta cale, mergeti in instanta. Este foarte probabil ca inspectorii sa nu va poata ajuta in recuperarea drepturilor salariale, mai ales pentru ca aceasta face parte din atributiile instantei de judecata.

Pentru situatia in care nu sunt lucrari angajatorul poate dispune masura suspendarii contractelor ca urmare a interuperii sau reducerii temporarea a activiatii cu plata unei indemnizatii de 75% din salariul de baza. Dar nu concediu fara plata. Iar daca perioada se prelungeste peste 30 de zile lucratoare atunci se poate recurge la masura reducerii programului de lucru de la 5 la 4 zile pe saptamana, cu reducerea salariului conform noului program temporar.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024