ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Somaj -adeverinta cu specificatia ca in cursul lunii X am fost in activitate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
In data de 15.07.2013 am intrat in somaj avand dreptul la 6 luni de somaj, iar la data de 08.10.2013 am fost angajata cu contract individual de munca pe perioada nedeterminata.
Cat timp trebuie sa depun la agentia de somaj adeverinta de la locul de munca cu specificatia sa in cursul lunii X am fost in activitate?Cat timp trebuie sa raman minim angajata la aceasta societate?
Multumesc!

Adaugata in: Somaj Somaj
Cristina Dobre
 User  Cristina Dobre
a intrebat la 17 Feb. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 17 Feb. 2014
Cererea tip mentionata la punctul a) este urmatoarea:

ANEXA 10
la norme

Către
Agenţia pentru ocuparea forţei de muncă a judeţului .........../municipiului Bucureşti

Subsemnatul/Subsemnata ................, codul numeric personal ..........., beneficiar/beneficiară al/a indemnizaţiei de şomaj, la data ?ncadrării ?n muncă, av?nd carnetul de evidenţă nr. .................., solicit acordarea drepturilor prevăzute la art. 72 din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare, av?nd ?n vedere că ?ncep?nd cu data de ............... sunt angajat/angajată ?n baza actului*) nr. ........./............ la unitatea ...................... din localitatea ................., ?n meseria/profesia ........................ .

Data Semnătura
.................. .........................

------------
*) Se va scrie numărul contractului individual de muncă sau al deciziei de numire.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 17 Feb. 2014
Nu trebuie sa depuneti dvs nimic in acest sens, odata ce va angajati indemnizatia de somaj fie se suspenda fie inceteaza, in functie de perioada pentru care va angajati. Daca incadrarea se face pe o perioada de maxim 12 luni, atunci indemnizatia de somaj se va suspenda si o reluati ulterior dupa ce incetati raportul de munca. Cererea se depune in 30 de zile.

ART. 45 - Legea 76/2002
(1) Suspendarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc dupa cum urmeaza:
................................
c) la data incadrarii in munca, conform legii, pe perioada determinata de cel mult 12 luni;
................................
(3) Repunerea in plata, dupa suspendarea in conditiile alin. (1) lit. b), c), e)-i) si k), se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai tarziu de 30 de zile calendaristice de la data incetarii situatiei care a condus la suspendare.

Daca angajarea are loc pentru o peroada ce depaseste 12 luni sau pentru perioda nedeterminata, atunci plata va inceta iar dvs puteti solicita acordarea a 30% din valoarea indemnizatiei pana la finalizarea perioadei stabilite initial pentru acordarea ajutorului de somaj. Aici intervine rolul dvs de a depune ceva, si anume o cerere insotita de dovada angajarii, prin care sa solicitati acest procent, in conditiile in care nu ati mai fost incadrata la acel angajator in ultimii 2 ani.

Art. 44
Incetarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc dupa cum urmeaza:
a) la data incadrarii in munca, conform legii, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determinata mai mare de 12 luni;

ART. 72
(1) Persoanele prevazute la art. 17 alin. (1), carora li s-a stabilit dreptul la indemnizatia de somaj, potrivit legii, si care se angajeaza cu norma intreaga, conform prevederilor legale in vigoare si, ca urmare a angajarii, le inceteaza plata indemnizatiei de somaj, beneficiaza, din momentul angajarii pana la sfarsitul perioadei pentru care erau indreptatite sa primeasca indemnizatia de somaj, de o suma lunara, acordata din bugetul asigurarilor pentru somaj, reprezentand 30% din cuantumul indemnizatiei de somaj, stabilita si, dupa caz, reactualizata conform legii.
(2) Nu beneficiaza de prevederile alin. (1) persoanele care se incadreaza la angajatori cu care au fost in raporturi de munca sau de serviciu in ultimii 2 ani, precum si persoanele pentru care plata indemnizatiei de somaj a fost suspendata potrivit art. 45 alin. (1) lit. c), iar ulterior, ca urmare a schimbarii duratei contractului individual de munca, plata indemnizatiei de somaj inceteaza potrivit art. 44 lit. a).

Normele de aplicare a legii somajului aprobate prin HG 174/2002 stabilesc ca acest procent se acorda daca cererea este depusa in 60 de zile de la data incetarii dreptului la indemnizatie, pe baza urmatoarelor documente:

a) cerere conform modelului prevăzut ?n anexa nr. 10;
b) ?nştiinţare emisă de angajator privind ?ncadrarea ?n muncă;
c) actul ?n baza căruia au fost ?ncadrate ?n muncă, ?n copie;
d) document emis de angajator, din care să rezulte că ?n ultimii 2 ani acesta nu a mai fost ?n raporturi de muncă sau de serviciu cu persoana respectivă.

Conform art. 41 din norme va trebui sa deouneti lunar pana in data de 15 la AJOFM de care apartineti dovada incadrarii in munca. In caz contrar dreptul la cei 30% se pierde. Acest lucru se face pana la expirarea perioadei ramase de plata.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024