ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Somaj cu stimulent dupa revenire la munca din CCC


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna Ziua,
Am si eu o nelamurire.
Sunt in CCC, am optat pentru perioada de doi ani. In cazul in care am revenit la munca dupa un an, am solicitat stimulentul acela de 500 Ron, dar s-a desfiintat postul si am primit un preaviz de 20 zile, dupa care ma trimite in somaj, se mai acorda stimulentul pe perioada somajului?
Multumesc!

Izsák Timea
 User  Izsák Timea
a intrebat la 15 Ian. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 16 Ian. 2015
Nu, in niciun caz. Stimulentul de insertie este conditionat de realizarea veniturilor profesionale impozabile cf. OUG 111./2010.

Insa ar fi bine de investigat in ce conditii s-a desfiinta acel post, daca a fost respectata legea in aceasta privinta. Pentru ca in cazul unei persoane salariate revenite din CIC, cf. OUG 111/2010, concediera poate fi dispusa mai devreme de 6 luni daca persoana a beneficiat anterior de aceasta forma de protectie conform actului normativ, sau daca forma intra in faliment sau reorganizare judiciara (ambele pronuntate deci in instanta de judecata). Aceleasi limitari se aplica si in cazul beneficiarilor de stimulent de insertie.

Decizia de incetare poate fi contestata in instanta in 45 de zile de la comunicarea ei prin semnatura de primire. Exista posibilitatea ca aceasta concediere sa nu fie neaparat legala.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024