ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Somaj din cic


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Problema pe care o am este una complicata. O sa va prezint situatia mea viitoare pentru a ma putea decide ce pot face azi in functie de raspunsul primit de la dvs. In prezent sunt in CIC pana la data de 13 feb2015. Sunt insarcinata cu al doilea copil si data probabila a nasterii este 1 martie 2015. Vreau sa ma angajez pe per.determinata de la data de 01.01.2015-15.02.2015 dupa care sa intru in somaj pana cand nasc. (Am lucrat si inainte de CIC dar din motive personale mi-am dat demisia in per. CIC). Intrebarea este: pot intra in somaj? Ce perioada se ia in calcul somaj? Va multumesc.





Adaugata in: Somaj
Luiza Constantin
 User  Luiza Constantin
a intrebat la 17 Oct. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 20 Oct. 2014
Veti avea dreptul la somaj, deoarece concediul de crestere copil reprezinta stagiu de cotizare pentru somaj conform OUG 111.2010,Art.22:

(1) Perioada in care o persoana beneficiaza de drepturile prevazute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 alin. (1), art. 6, art. 9 alin. (5) si (6) si art. 10 constituie perioada asimilata stagiului de cotizare in vederea stabilirii drepturilor de pensie in sistemul public si a drepturilor stabilite de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca,cumodificarile si completarile ulterioare.

Pentru a beneficia de somaj trebuie sa inceteze contractul de munca din motive neimputabile dumneavoastra si daca indepliniti conditia stagiului minim de cotizare de 12 luni.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024