ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

somaj din contract de mandat inregistrat cu 4ore/zi


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Am nevoie de ajutorul dumneavoastra. Din 2010, august pana in 31 ianuarie 2014am lucrat cu contract de mandat la o firma. In perioada august 2010-februarie 2011 am fost pontata cu 8ore/zi,urmand ca pana in ianuarie 2014 sa fiu pontata doar cu jumatate de norma. La incheierea contractului am mers sa depun dosarul de somaj.Pentru ca sediul central al firmei este in Bucuresti,nu am primit adeverintele necesare in termen util si actele le-am depus pe 18.02.2014.

Dosarul mi-a fost oprit pt analiza dar mi s-a spus ca va fi refuzat,fapt care s-a si intamplat,pe motiv ca actele trebuiau depuse pina 31,01,2014 si ca stagiul de cotizare nu este complet. Mai am vreo speranta? Pot sa obtin ceva daca fac o contestatie?Contractul cu 4 ore/zi nu este valabil

(2) Indemnizatia de somaj se acorda de la data incetarii raporturilor de munca, daca cererea este inregistrata la agentia pentru ocuparea forţei de muncă în termen de 10 de zile de la această dată."") Dacă cererea este înregistrată după expirarea termenului de 10 de zile, dar nu mai târziu de 12 luni de la data prevăzută la alin. (1), indemnizaţia de şomaj se acordă începând cu data înregistrării cererii.""

Corina Arion
 User  Corina Arion
a intrebat la 04 Mar. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

6 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 06 Mar. 2014
Doamna, in baza unui contract de mandat ati primit o imdemnizatie care este asimilata salariului pentru care s-a calculat. retinut si platit contributiile de somaJIn cazul unui salariat se calculeaza salariul in baza unui pomyaj care la radul lui se constituie in stagiu de cotizare la somaj prin plata contributiri de somaj la salariu.In cazul dvs. altfel se stabileste stagiul de cotizare decat la un salariaTIndemnizatia se plateste pe baza contractului de mandat nu pe baza pontajului.Aveti dreptul la somajsi asa cum bine ati sesizat chiar daca ati intarziat cu depunerea dosarului este cu totul altceva nu beti primi indemnizatia de somaj de la data incetarii contractului de mandat dar sigur de la data depunerii dosarului.Sunt niste inadvertente in dosarul dvs, motiv pentru care s-a mai luay in anakiza,Incercati sa convingeti pe motivele expuse.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Corina Arion
 User Corina Arion
a raspuns userului Ioana Popa la 05 Mar. 2014
Va multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Georgeta Ganea la 05 Mar. 2014
Fiind vorba de un contract de mandat in cadrul unei SRL, si nu pentru functie publica de exemplu sau in alt tip de institutie locala (consiliu sau porimarie), indemnizatia astfel primita este asimilata salariului si se plateste inclusiv contributia pentru somaj, cf. Codului fiscal. Deci asigurata este, dar se pierde din stagiu ca urmare a depunerii dosarului mai tarziu din pacate.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului Georgeta Ganea la 05 Mar. 2014
Vedeti articolele 17-20 din Legera 76 din 2002 actualizata 2014
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 05 Mar. 2014
Regimul unui contract de mandat este cu totul altul fata de cel al unui contract de munca.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 05 Mar. 2014
Stagiul minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 se calculeaza in raport cu norma intreaga si de la data depunerii dosarului in urma. Este corect acel extras din lege, insa se aplica termenele mentionate.

Daca in ultimeii 2 ani anteriori depunerii cererii ati lucrat numai cu norma de 4 ore atunci ar fi trebuit sa aveti 24 de luni succesive lucrate, toti cei doi ani, ca sa puteti primi somaj. Daca depuneati dosarul in cele 10 zile de la incetare, era in regula, dar dat fiind faptul ca ati depus mai tarziu, stagiul s-a calculat de la acea data in urma si ati pierdut parte din el.

Alte intrebari despre Somaj

Expertii nostri
violeta Georgescu
Gratiela Petrescu adriana iancu Ioana Popa Radu Anton George Andreescu G Stancu
TOP RASPUNSURI 2024