ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Somaj dupa CIC


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Pe 8 decembrie termin Cic-ul si as vrea sa intru in somaj pentru ca vreau sa stau acasa inca un an inainte de a merge din nou la munca. Angajatorul e la 600 km, noi ne-am schimbat domiciliul. Intrebarea e daca trebuie facuta repunerea in functie pentru o luna ca sa pot intra in somaj sau se poate intra direct din CIC?
Si daca trebuie facuta repunerea in functie e musai sa fiu de fata, nu pot trimite cererea prin fax ?
Multumesc, Simina B

Adaugata in: Somaj
Simina Baghiu
 User  Simina Baghiu
a intrebat la 07 Dec. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 09 Dec. 2013
Nu aveti cum sa intrati in somaj, imediat dupa CIC, cat timp raportul de munca exista inca si cat timp angajatorul nu se afla in reorganizare judiciara sau faliment ca sa va poata concedia mai devreme de 6 luni de la revenirea definitiva din CIC. Conform OUG 111/2010, angajatorul este obligat sa va mentina pe post in tot acest timp, iar dupa cele 6 luni poate sa dispuna o concediere. Motivul trebuie sa fie unul neimputabil dvs, cum ar fi desfiintarea postului.

Dar concedierea nu se dispune la cererea salariatului, ci la decizia angajatorului exclusiv. Iar daca apelati la varianta demisiei sau a acordului partilor dreptul la indemnizatie de somaj se pierde.

Dupa finalizarea CIC ar trebui sa va prezentati la lucru, nu este problema angajatorului schimbarea domiciliului. El va va ponta nemotivat in cazul in care nu va prezentati, contractul se va suspenda impreuna cu termenul de 6 luni precizat, nu veti fi platita si nici somaj nu veti avea. Deci iesiti in pierdere.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024