ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Somaj si concediu de maternitate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am doi ani neintrerupti pe cartea de munca iar de luna aceasta nu mi s-a mai prelungit contractul de munca si am intrat in somaj pentru 6 luni. Sunt insarcinata in 11 saptamani somajul mi se termina la sfarsitul lui martie iar eu nasc la sfarsitul lui aprilie. Medicul mi-a zis ca poate sa imi dea concediu de maternitate incepand cu data de 17 februarie. Cum ma sfatuiti sa fac? Sa-mi iau concediu medical de pe acum sa fiu eu sigura ca mi se prelungeste somajul sau sa astept pana in februarie? Am inteles ca concediu medical nu se plateste iar concediu de maternitate se plateste; este adevarat?

Adaugata in: Somaj
Alina Maria
 User  Alina Maria
a intrebat la 05 Oct. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 05 Oct. 2012
Intrati direct in concediu de maternitate de la data sugerata de medic, iar ulterior veti intra fara probleme in concediu crestere copil, dupa nastere. Nu este cazul sa intrati si in medical, asa cum spunea si dna Ganea.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 05 Oct. 2012
Si concediile medicale pentru incapacitate temoporara de munca suspenda plata indemnizatiei de somaj , dar va trebui sa respectati art 41 din Legea 76 din 2002 actualizata pentru astfel de situatii. Concediul medical va fi prezentat la AJOMF pentru plata. Oricum sunteti intr-o situatie favorabila pentru a beneficia pe mai departe de indemnizatie crestere copil.Nu e cazul sa va luati concediu medical de pe acum, decat daca starea de sanatate nu va permite.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024